Almanya'dan 'Gri pasaport' soruşturması: 500 kişiyi araştırıyor

Almanya'dan 'Gri pasaport' soruşturması: 500 kişiyi araştırıyor

Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, gri pasaport skandalına ilişkin “İddia edilen 400-500 kişiyi araştırıyoruz” dedi.

Almanya'dan 'Gri pasaport' soruşturması: 500 kişiyi araştırıyor
16px
24px
21.04.2021 05:34
ABONE OLgoogle

Gri pasaportla Almanya'ya gönderilen 45 kişiden 43'ünün Türkiye'ye dönmemesinin ortaya çıkmamasının yankıları sürüyor. Türkiye’deki çeşitli belediyeler arayıcılığı ile bir grup insanın yurtdışına çıkartılması, Alman basınında da geniş yer buldu. 

Son olarak Almanya İçişleri Bakanlığı’nın da Türkiye’den gelen “gri pasaportluları” takibe aldığı bildirildi. Federal polis ve İnterpol bir notla uyarıldı.  Gri pasaportla insan kaçakçılığı böyle yapılıyor: 7 Bin Euro verdim, İstanbul'dan bindim, Almanya'da indim

SORUŞTURMA SÜRÜYOR 

Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Dr. Marek Wede, konuya ilişkin BirGün’e açıklamalarda bulundu. Sözcü Wede, “Alman yetkililer sorunun farkında” dedi ve ekledi: “Alman ve Türk yetkililer bu konuda yakın iş birliği yapıyor.” 

Bingöl’den 6 bin avro karşılığı Almanya’ya gönderilen kişilerin açıklamalarının hatırlatılması üzerine konuşan Wede, “Almanya şu anda olaya karıştığı iddia edilen 400-500 kişiyi araştırıyor” ifadesini kullandı. Wede, Federal Polis’in konuyla ilgili soruşturma başlattığını da sözlerine ekledi. 

Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, yaşananlarda insan kaçaklığının söz konusu olup olamayacağı sorusuna, “Soruşturma devam ederken herhangi bir bilgiyi ifşa edemeyeceğiz” cevabını verdi. 

BELEDİYELERE SORUŞTURMA AÇILMIŞTI 

Gri pasaport üzerinden yapılan insan kaçakçılığının ortaya çıkması ardından İçişleri Bakanlığı 6 belediye hakkında soruşturma başlatmıştı. 

Daha önce yurt dışına kaçırılan kişiler, sayının kamuoyuna yansıyandan çok daha büyük olduğunu ifade etmişti. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde