Ali Koç, Kulüpler Birliği'nin yeni patronu oldu

Ali Koç, Kulüpler Birliği'nin yeni patronu oldu

Kulüpler Birliği Vakfı, Maslak’taki ofisinde yeni başkanını seçti. Tek aday olarak seçime giren Ali Koç, Vakfın yeni başkanı oldu.

Ali Koç, Kulüpler Birliği'nin yeni patronu oldu
16px
24px
21.06.2022 13:20
ABONE OLgoogle

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden kulüplerin bulunduğu Kulüpler Birliği Vakfı'nın olağan genel kurul toplantısında tek aday olan Ali Koç yeni başkan seçildi.

Toplantıya; Süper Lig’de yer alan kulüplerin başkan ya da yöneticileri katıldı. Kulüpler Birliği Vakfı’nda mevcut başkan Ahmet Ağaoğlu, daha önce yaptığı açıklamalarda Türkiye Futbol Federasyonu’nda gerçekleştirilecek seçimin ardından görevini bırakacağını ifade etmişti.

TFF’deki seçimin ardından Kulüpler Birliği Vakfı’nda da seçim gerçekleşti. Ahmet Ağaoğlu’nun ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Kulüpler Birliği'nin yeni başkanı oldu.

"Ali Koç görevi devraldı"

Ahmet Ağaoğlu, toplantı sonrası görevi "Kulüpler Birliği'nin olağan genel kurulu gerçekleşti. Başkanlık sürecimi tamamladım. Sayın Ali Koç görevi devraldı. Kendisine ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum." sözleriyle Ali Koç'a bıraktı.

"Yeni TFF'de kulüplerin ihtiyaçlarını dinleyecek gibi bir durum var"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise, "Ahmet Ağaoğlu hiçbir zaman sadece kendi kulübünü değil hepimizin sorunları için uğraştı. Çıtayı bizim için yükseltti. Kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah bu çıtayı yeni federasyonumuzda daha da yükseğe çıkarırız." ifadelerini kullandı.

Koç, yayın ihalesiyle ilgili soruya da, "Hak edilen rakamın çok gerisindeyiz. Yeni Spor yasası geliyor. Bir sonraki ihalenin hazırlıklarını şimdiden yapmalıyız. Bu rakamlarla Avrupa ile rekabetçi olabilmemiz pek mümkün gözükmüyor. Yeni TFF'de kulüplerin ihtiyaçlarını dinleyecek gibi bir durum var. şu 2-3 günde alınan mesafe bile çok değerli." cevabını verdi.

Önceki başkanlar:

İlhan Cavcav

Ads by Kiosked

Cemal Aydın

Özhan Canaydın

Aziz Yıldırım

Yıldırım Demirören

Halil Ünal

Göksel Gümüşdağ

Dursun Özbek

Fikret Orman

Mehmet Sepil

Ahmet Nur Çebi

Ahmet Ağaoğlu

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde