Aksa Enerji, kârını 5 katına çıkardı

Aksa Enerji, kârını 5 katına çıkardı

Yurt dışı yatırımlarına hız kesmeden devam eden Aksa Enerji, net kârını geçen yılın aynı dönemine göre 5 kat artırarak 2,46 milyar TL seviyesine yükseltti, satış gelirlerini ise yaklaşık 4 kat artırdı ve yılın ilk 6 ayında 18,6 milyar TL ciro açıkladı.

Aksa Enerji, kârını 5 katına çıkardı
16px
24px
18.08.2022 08:57
ABONE OLgoogle

2022’nin ilk yarıyıl sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) açıklayan Aksa Enerji, yılın ilk yarısında FAVÖK tutarını da 3 kat artırarak 3,32 milyar TL seviyesine taşıdı. Net finansal borcunun FAVÖK’e oranını 1,43 çarpan olarak açıklayan şirket, rekor yatırımlara imza atılan bu süreçte bile sektör ortalamasının oldukça altında seyreden bir borç seviyesinde olduklarının bir kez daha altını çizdi.

Şirketin 2022 yılı ilk yarıyıl genel performansını değerlendiren Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cemil Kazancı, yeni dönemde en önemli hedeflerinin Kazakistan’daki yeni projenin sözleşme süreçlerinin tamamlanması olduğunu belirterek konu ile ilgili şu açıklamada bulundu:

“Yurt dışında ve Türkiye’de sürdürülebilir büyüme ve sürdürülebilir kârlılık hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. 2022 yarıyıl finansal sonuçlarımızda yine rekorlara imza atarak hissedarlarımız için değer yaratmayı başarmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 2015’ten bugüne kararlı bir biçimde sürdürdüğümüz küresel büyüme vizyonumuzla yatırımlarımıza ara vermeden devam ediyoruz.

Özellikle Orta Asya’daki yatırımlarımızın ticari faaliyete geçmesinin ardından, üretim portföyümüz ve gelirlerimiz coğrafi anlamda oldukça dengeli biçimde dağılmış oldu.

Bu bağlamda bu yılın temmuz ayında Kazakistan’da kazandığımız 240 MW kapasiteli Kyzylorda enerji santrali ihalesinin de tüm Aksa Enerji paydaşları için hayırlı olmasını diliyorum. Bu projenin sözleşme süreçlerini tamamlamak ve hızla kurulum aşamalarını başlatmak, yılın kalan dönemindeki en öncelikli konularımız arasında olacak.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde