Ak Partili Özlem Zengin'den '6284' açıklaması: 'Tehditler alıyorum'

Ak Partili Özlem Zengin'den '6284' açıklaması: 'Tehditler alıyorum'

Ak Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılım için şart koştuğu 6284 sayılı kanunun değiştirilmesine tepki gösterdiği için tehdit aldığını söyledi.

Ak Partili Özlem Zengin'den '6284' açıklaması: 'Tehditler alıyorum'
16px
24px
18.03.2023 18:21
ABONE OLgoogle

14 Mayıs’ta yapılacak seçimler yaklaşırken Ak Parti geçen hafta Yeniden Refah Partisi’yle Cumhur İttifakı’na katılım için bir görüşme yapmış ve görüşmede Yeniden Refah Partisi’nin 6284 sayılı ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un değiştirilmesini şart koştuğu öğrenilmişti.

Konuya ilişkin hafta içi Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) konuşan Ak Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, “6284 sayılı kanun, bizim için önemli bir konudur ve kırmızı çizgimizdir” demişti.

"YÜZLERCE TEHDİT MESAJLARI ALIYORUM"

Dün A Haber yayınına bağlanan Zengin, bu açıklamalarından dolayı tehdit edildiğini söyledi.

Zengin’in yayında sarf ettiği cümlelerden satır başları şöyle:

"Ben tartışılamaz demedim. 6284 tabii ki tartışılabilir Keşke daha insani, seviyeli, İslami bir ortamda tartışabilsek. Sadece Twitter’dan değil, çok düzenli ve planlı bir saldırıya dönüşüyor. Bununla da kalmıyor, telefonuma yüzlerce tehdit mesajları alıyorum. Bunun ne kadar ciddi bir konu olduğunu bilmiyorum kamuoyu fark ediyor mu?”

"BU KANUNLA İLGİLİ BİR ŞEY SÖYLEMEK İSTEMİYORUM"

Zengin, "Bu saldırılar muhalefetten mi geliyor?" sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bu tartışmanın üslubuna itirazım var. Artık bu kanunla ilgili hiçbir şey söylemek istemiyorum. Yorgunum. Yalnızlıktan da yorgunum, camiamızın içinde bulunduğu durumu değerlendirirken de hüzün duyuyorum. Çok yalnızız. Bu konuya kimse girmek istemiyor çünkü hedef oluyorsunuz.

İşte ben. Ben AK Parti grup başkan vekiliyim. Ben kendi fikirlerimi anlatmıyorum, grubumuz adına konuşuyorum ama grubumuz adına konuşan bir erkek arkadaşımız olduğunda hiç sorun olmuyor. Ben konuştuğum zaman tarifi imkansız bir şekilde planlı, düzenli bir saldırıya uğruyorum. 6284 bizi bölen bir tartışma olamaz. Böyle bir tartışma üslubu olamaz.”

6284 SAYILI KANUN NEDİR

6284 sayılı kanun; Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 8 Mart 2012'de kabul edildi ve 20 Mart 2012'de T.C. Resmî Gazete'de yayımlandı.

Bu Kanunun amacı; şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde