Ahmet Hamdi Çamlı'dan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na: Horolop şorolop bir adam ortaya çıkarıldı

Ahmet Hamdi Çamlı'dan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na: Horolop şorolop bir adam ortaya çıkarıldı

İstanbul Sözleşmesi ve kadın erkek eşitliği hakkında yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Çamlı, gazeteci Cüneyt Özdemir’in programına katıldı. 

Ahmet Hamdi Çamlı'dan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na: Horolop şorolop bir adam ortaya çıkarıldı
16px
24px
29.07.2020 17:06
ABONE OLgoogle

AK Parti Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında "Horolop şorolop bir adam ortaya çıkarıldı. İstanbul’daki o adam. Yani ciddi bir adam değil işte herif. Tabii sadece onu kastetmiyorum. Ekrem bizim hemşerimiz. Ben bir portre çiziyorum, horolop şorolop portresi” ifadelerini kullandı.

Özdemir’in, İstanbul seçimlerinin CIA ve MOSSAD desteği ile kazanıldığına dair açıklamalarını sorması üzerine Çamlı, iddiasını savundu.  AK Partili Ahmet Hamdi Çamlı: Kadın ve erkeği eşitliğe zorlayanlar en büyük kötülüğü yapanlardır, tavuğa horozluk yaptıramazsın

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu isim vermeden işaret ederek ‘horolop şorolop bir adam’ olduğunu savunan Çamlı, Özdemir’in isim vermesi konusundaki ısrarları ardından da "İstanbul’daki o adam. Yani ciddi bir adam değil işte herif. İstanbul'da CHP'nin adayı var ya büyükşehir belediye başkanı" dedi. 

Çamlı, Özdemir'in 'İmamoğlu'na mı horolop şorolop diyorsunuz?' sorusuna ise "Sadece onu kastetmiyorum. Ben bir yapıdan bahsediyorum. Yoksa Ekrem bizim hemşerimiz, kardeşimiz. Onunla ilgili şahsi bir sorunum yok. Ben bir portre çiziyorum. Horolop şorolop portresi" cevabını verdi. 

Özdemir'in 'horolop şorolop' ifadesinin anlamını sorması üzerine ise Çamlı, "Günübirlik yaşayan, siyasi bir davası, derdi olmayan, para kazanayım, makam kazanayım, etkinliğim olsun demek" diye konuştu. 

Öte yandan, Yeliz mahlasının 'Çamuriyetçilerin kendisine attığı bir çamur' olduğunu savunan Çamlı, "Şimdi bu senin önünde bir tercih. Çamuriyetçilerin yolundan mı gideceksin, cumhuriyetçilerin yolundan mı gideceksin" dedi.

'Tavuğa horozluk yaptıramazsın' demişti

Çamlı, daha önce "Kadın erkek eşit değildir, eşitlik koca bir tantanadır" açıklamasının tepki çekmesi üzerine yaptığı diğer açıklamada da görüşlerini savunmuştu. Çamlı, "Kadın ve erkeği eşitliğe zorlayanlar en büyük kötülüğü yapanlardır, tavuğa horozluk yaptıramazsın" demişti. 

Çamlı, İstanbul Sözleşmesi'nin ise 'başka toplumsal sıkıntıların kapısını araladığını' belirtmiş, "Şimdi çözüm olsun diye gelen İstanbul Sözleşmesi, Başkanımızın talimatı ile gerçek ve samimi bir çözüm için masaya yatırıyor. Ve gereken yapılacaktır" demişti. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde