Ahmet Hakan'dan Soylu'ya:''Darbe ilişkisi kurulması kabul edilemez''

Ahmet Hakan'dan Soylu'ya:''Darbe ilişkisi kurulması kabul edilemez''

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 14 Mayıs seçimleri için "darbe girişimi" ifadesi Türkiye'nin gündemine oturdu. Birçok isim Soylu'nun açıklamalarına tepki gösterirken Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da konuyu köşesine taşıdı. Hakan, "Sandık ile darbe arasında ilişki kurulması kabul edilemez" dedi.

Ahmet Hakan'dan Soylu'ya:''Darbe ilişkisi kurulması kabul edilemez''
16px
24px
29.04.2023 05:08
ABONE OLgoogle

14 Mayıs seçimleri yaklaştıkça siyaset arenasındaki ortam kızıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerdeki bir konuşmasında 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerini "darbe girişimi" olarak nitelendirdi. "15 Temmuz onların fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs da siyasi darbe girişimleridir. Bu kadar açık ve nettir" diyen Soylu’nun bu açıklamalarına art arda tepkiler yükseldi.

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan da köşesinde kaleme aldığı bugünkü yazısında Soylu’nun “darbe girişimi” ile ilgili ifadelerine yer verdi.

“Seçim sonucuna darbe denemez” başlıkla bir yazı yayınlayan Hakan, “Soylu’nun sandık ile darbe arasında bir ilişki kurması kabul edilemez” dedi.

İşte Ahmet Hakan’ın yazısından ilgili bölüm:

“Süleyman Soylu’nun açıklamasını baştan sona dinledim. Şöyle demiş:

“15 Temmuz, fiili bir darbe girişimiydi. 14 Mayıs ise Türkiye’yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların her birini bir araya getirerek oluşturabilecek siyasi bir darbe girişimidir. Bunu biz değil bugün Amerika’nın başındaki zat, yıllar önce söyledi. Yıllar önce denedikleri bütün yöntemler berhava olunca ancak böyle bir yöntemle Türkiye’yi ele geçirebileceklerini ifade ettiler. İçeriden ele geçirmeye çalıştılar, beceremediler. Şimdi bunu kendilerinin bir Truva Atı’yla yapmaya çalışıyorlar...”

Süleyman Soylu, bir siyasetçi olarak şunları söyleyebilir:

“Hepiniz bize karşı birleştiniz. Sizi bize karşı birleştiren gücü biliyoruz. Biden’ın söylediği sözleri unutmadık. Onun amacı, 14 Mayıs’ta Türkiye’yi tasfiye etmektir.”

Soylu, tam olarak bunu söylemiş olsaydı mesele yoktu. Çünkü “siyasi eleştiri” kapsamına girecek şeyler söylemiş olurdu.

Ancak “sandık” ile “darbe” arasında bir ilişki kurması, kabul edilemez.

Rakiplerinizin dışarıdan gelen motivasyonlara açık olması ya da olmaması sandıktan çıkacak sonucun demokrasi olduğu gerçeğini değiştirmez.

Rakiplerinizin dış odakların teşvikiyle birleşip birleşmemesi de sandığın millet sözü olduğu gerçeğini değiştirmez. Sandıktan darbe çıkmaz. Sandıktan demokrasi çıkar.

Eğer Biden’ın Türkiye’yi tasfiye etmeye çalıştığına inanıyorsanız...

Bunu engellemenizin tek bir yolu var:

Bunu millete anlatmak, milleti ikna etmek ve sandıktan zaferle çıkmak.”

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde