Ahmet Hakan: Cinayet işleyecek denli sorunlu çocuğuyla ilgilenmeyen anne baba da bu işten sorumlu

Ahmet Hakan: Cinayet işleyecek denli sorunlu çocuğuyla ilgilenmeyen anne baba da bu işten sorumlu

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Can Göktuğ Boz’un samuray kılıcıyla Başak Cengiz’i öldürdüğü cinayetle ilgili olarak görüşlerini dile getirdi.

Ahmet Hakan: Cinayet işleyecek denli sorunlu çocuğuyla ilgilenmeyen anne baba da bu işten sorumlu
16px
24px
13.11.2021 12:42
ABONE OLgoogle

Hakan, "Cinayet işleyecek denli sorunlu çocuğuyla ilgilenmeyen, o çocuğa kılıç alabilecek parayı veren anne baba da bu işten sorumlu tutulmalı" dedi.

Hakan, 'Samuray kılıçlı katliam şu beş sonucu doğurmalı' başlıklı yazısında, "BİR: İnternetten leblebi, çekirdek satar gibi Samuray kılıcı satılmasının önüne geçilmeli. Samuray kılıcına ulaşım, bu denli kolay olmamalı. Bu tür kılıçların, “Hediyelik eşya” kategorisine alınmasına yasak konmalı" dedi Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz'un avukatlığını annesi üstlendi: Oğluna deli raporu aldırmaya çalışıyor

Hakan şunları kaydetti:

İki: Canavarca hisle cinayet işleyecek denli hasta ruhlu kişilerin, devlet tarafından takibi yapılmalı ve tedavi altına alınmalı. Takip ve tedavi işi, ailenin inisiyatifine bırakılmamalı.

Üç: Cinayet işleyecek denli sorunlu çocuğuyla ilgilenmeyen, o çocuğa kılıç alabilecek parayı veren anne baba da bu işten sorumlu tutulmalı. Hiç değilse vicdanen yargılanmalı.

Dört: Psikolojik açıdan hasta olduğu doktor raporlarıyla sabit olmayan katiller için, elde hiç veri yokken “sorunlu” denmemeli. Yargıyı etkileyecek bu tür yaklaşımlardan kaçınılmalı.

Beş: Bu tür cinayetlerin ardından maktulden ziyade katile odaklanılmalı... Maktulün fotoğraflarından ziyade katilin fotoğrafları yayınlanmalı. Katilin elde bir tane fotoğrafı varsa... Onunla yetinilmeli.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde