Adnan Polat, ‘24 Milyon TL dolandırıldım’ demişti: O iş adamı beraat etti

Adnan Polat, ‘24 Milyon TL dolandırıldım’ demişti: O iş adamı beraat etti

Galatasaray’ın eski başkanlarından iş adamı Adnan Polat’ı dolandırdığı iddia edilen Air Albania Hava Yolu şirketinin ortağı Sinan İdrizi, “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davadan beraat etti.

Adnan Polat, ‘24 Milyon TL dolandırıldım’ demişti: O iş adamı beraat etti
16px
24px
24.11.2020 14:42
ABONE OLgoogle

Galatasaray'ın eski başkanlarından Adnan Polat, Air Albania Hava Yolu şirketi ortağı ve Arnavutluk Süper Ligi takımlarından Flamurtari'nin yöneticisi Sinan İdrizi tarafından “petrol şirketi alma” vaadiyele 24 milyon lira dolandırıldığını iddia ederek şikayetçi olmuştu.  Adnan Polat’ı 24 Milyon dolandırdılar!

Şikayetin ardından İdrizi hakkında, “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya sanık Sinan İdrizi ve avukatları katıldı. Adnan Polat ise duruşmaya katılmadı.  Adnan Polat'tan 24 milyonluk vurgunla ilgili ilk açıklama

“BU BANA EN KÖTÜ HAKARETTİR”

Duruşmada konuşan tutuksuz sanık İdrizi, “Benim ailemde ve sülalemde dolandırıcılık olamaz. Bu bana en kötü hakerettir” dedi.

Alınan beyanın ardından esasa ilişkin mütalaasını açıklayan duruşma savcısı sanığın beraat etmesini talep etti.

Mütalaanın ardından son sözü sorulan sanık, “Mütalaayı kabul ediyorum. Beraatimi istiyorum” dedi.

Verilen kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme sanık İdrizi'nin beraatine karar verdi.

Ne olmuştu? 

İş insanı Adnan Polat'ın avukatları, Arnavut iş insanı Sinan İdrizi’nin petrol şirketi satma vaadiyle Polat'tan 3.5 milyon dolar ön ödeme aldığını ve sözleşme feshedilmesine rağmen parayı geri ödemediğini öne sürerek şikayetçi oldu. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, ticaretle uğraşan ve Türkiye ile Arnavutluk’ta şirketleri bulunduğunu beyan eden Sinan İdrizi’nin Polat’a, Arnavutluk’ta bulunan bir şirketi satın almasını teklif ettiği aktarıldı.

İddianameye göre, İdrizi'nin görüşme sürecinde Arnavutluk Başbakanı ile görüşmeler ayarlayarak Polat'ın güvenini temin etti ve şirketin alımı için 3,5 milyon dolar peşinatın kendi hesabına yatırılmasını, yoksa şirketin belgelerinin inceletilmeyeceğini söylediği belirtildi.

İddianamede, İdrizi'nin parayı aldıktan sonra hisselerin devri için hiçbir şey yapmadığı, Adnan Polat'ı oyaladığı ve sözleşmeye göre iade ile yükümlü olduğu parayı iade etmediği öne sürüldü. İdrizi'nin Polat'ın iletişim çabalarına yanıt vermediği ve müştekinin zararına olarak kendisine yarar sağladığı iddia edilmişti. 

Damla Güler/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde