Abdullah Kiğılı: İnanılmaz büyük fiyat artışları var

Abdullah Kiğılı: İnanılmaz büyük fiyat artışları var

“Önümüzdeki kış ve 2022 yaz sezonu için hazırlıklara başladık. Ancak sektör genelinde “inanılmaz derecede büyük” fiyat artışları var"

Abdullah Kiğılı: İnanılmaz büyük fiyat artışları var
16px
24px
15.10.2021 07:19
ABONE OLgoogle

Jale Özgentürk'ün yazısınandan alıntı

Abdullah Kiğılı, perakende sektörünün önemli bir ismi.

Etiketleri görünce yorumunu almak istedim ve aradım. Kiğılı, fiyatlara ilişkin soruma “Şok oldun, değil mi?” tepkisini verdi. Fiyat artışlarının dünyadaki gelişmelerden kaynaklandığını ekliyor ve şunları söylüyor:

“Önümüzdeki kış ve 2022 yaz sezonu için hazırlıklara başladık. Ancak sektör genelinde “inanılmaz derecede büyük” fiyat artışları var. Tabii bu fiyat artışları bizden kaynaklanmıyor. Türkiye ile alakası yok. Polyester, viskon, yün, ipek vb. mamullere hammadde olarak ihtiyacımız var. Bunların hepsi Uzakdoğu’daki firmalardan alınıyor. Bu mallar kapatılmış.” 

Kiğılı ihracatta ise “muhteşem” bir dönem yaşadıklarını ekliyor ve bizim sorunumuz içeride değil. Fason atölye bulamıyoruz üretim için. Bugün ben 20 yerde üretim yapıyorum. Çalışacak atölye bulamıyorum. Fiyatı geçtim, yurtdışı mağazalarıma nasıl ürün yetiştireceğim diye düşünüyorum” diyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde