AK Partili Abdurrahim Boynukalın'ın 'Baskın' haberlerine erişim engeli

AK Partili Abdurrahim Boynukalın'ın 'Baskın' haberlerine erişim engeli

7 Haziran 2015 seçimleri ardından gerçekleşen olaylardan biri olan Hürriyet gazetesi baskınında yer alan dönemin AK Parti Milletvekili Abdurrahim Boynukalın, saldırıya ilişkin bazı haberler hakkında erişim engeli kararı aldırdı.

AK Partili Abdurrahim Boynukalın'ın 'Baskın' haberlerine erişim engeli
16px
24px
07.09.2022 08:24
ABONE OLgoogle

2015 yılında Hürriyet gazetesi binasını basan kişilerin içinde yer alan dönemin AKP Gençlik Kolları Başkanı ve eski İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın, Hürriyet baskınıyla ilgili bir dizi haber, video ve yorum hakkında erişim engeli kararı aldırdı.

7 Haziran 2015 seçimlerinin ardından, 1 Kasım seçimlerine doğru gidilirken gerçekleşen olayda Boynukalın, beraberindeki AKP’li bir grupla Hürriyet binasının öne gitmiş ve binaya taşlı sopalı saldırı sırasında orada bulunmuş, konuşma yapmıştı.

Baskının gerekçesi, Erdoğan’ın bir TV programındaki sözlerinin Hürriyet İnternet’te “Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Dağlıca açıklaması: ‘400 milletvekili alınsaydı bunlar olmazdı” başlığıyla verilmesiydi.

Boynukalın, olayla ve sonrasıyla ilgili BirGün’ün 6 haberinin de içlerinde yer aldığı yüzlerce link hakkında erişim engeli kararı aldırdı.

Boynukalın’ın başvurusu üzerine 29 Temmuz 2022’de İstanbul Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği’nce verilen kararda şu ifadeler yer aldı:

“Tüm dosya kapsamı değerlendirildiğinde; bir kısım başvuruya konu yazılı içerikte "saldırı organizatörü, dayakçı vekil, mafyaya özenen vekil, saldırgan, Apocu, bedelli asker oğlancık, vasıfsız müslüman" vb. gibi talepte bulunan hakkında çoğunlukla galiz küfür ve hakaretlerden oluşan düşünce ve eleştiri hürriyeti ile ilgisi olmayan paylaşımların yer aldığı, bir kısım video içeriğinin ise haber verme maksadı taşımayıp izinsiz olarak yayınlandığı, bir kısım paylaşımdaki ifadelerin bir resmi evraktan alındığına, ya da anlatılan olayın varlığına dair bir haber, delil bulunmaksızın afaki bir şekilde talepte bulunanı suçlayıcı yayının haber düşünce veya eleştiri hürriyeti kapsamında değerlendirilemeyeceği, doğrudan talepte bulunanın kişilik haklarını ihlal kastı ile yapıldığı anlaşıldığından aşağıda belirtilen linkler yönünden talebin kabulüne…”

Abdurrahim Boynukalın, 7 Haziran 2015’te milletvekili seçilirken 1 Kasım 2015’te AKP tarafından aday gösterilmemişti.

Boynukalın daha sonra Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı olarak atanmıştı.

Abdurrahim Boynukalın halen AKP Birleşik Krallık Temsilcisi olarak görev yapıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde