ABD’li şirketi 1 milyon dolar çarptılar! Para Türkiye’de Simge Y.,'de çıktı

ABD’li şirketi 1 milyon dolar çarptılar! Para Türkiye’de Simge Y.,'de çıktı

Amerika Birleşik Devletlerinin Cranston eyaletinde faaliyet gösteren Yushin America isimli dünya devi teknoloji şirketinin banka hesaplarına siber saldırı yapıldı.

ABD’li şirketi 1 milyon dolar çarptılar! Para Türkiye’de Simge Y.,'de çıktı
16px
24px
30.07.2020 13:27
ABONE OLgoogle

Yapılan üç saldırı sonrası firmanın hesaplarından yaklaşık 15 milyon lira çeşitli ülkelerde bulunan başka hesaplara transfer edildi. Para transferlerinden birisinin Türkiye’de bulunan bir bankaya yapıldığı ortaya çıkınca ABD’li şirket savcılığa başvurdu. Transfer yoluyla çalınan paranın 964 bin dolar olduğunu ve 38 yaşındaki genç bir kadının hesabında olduğu belirlenince hesap bloke edilerek soruşturma genişletildi.

ABD'li bir teknoloji şirketi olan Yushin America şirketi geçtiğimiz aylarda siber saldırıya uğradı. 26 Mart tarihinde şirketin banka hesaplarına yapılan 3 adet siber saldırıyla bankanın mevduat hesaplarına izinsiz kişiler tarafından erişim sağlandı. Peş peşe yapılan 3 siber saldırıyla şirketin çeşitli ülkelerde bulunan hesaplarından transfer sağlandı.

SİBER SALDIRIYA MARUZ KALDI

Şirket tarafından yapılan araştırmada izinsiz ve yetkisiz transferlerin muhasebe çalışanı Melissa P., tarafından bir hafta önce internet bankacılığı yoluyla hesaplara girmek istediği, başaramadığını şirket yetkilisi Dianna T.'nin şifresi ile girerek bu sırada Spam barajına takılıp paraların dakikalar içerisinde gönderildiği belirlendi.

YAKLAŞIK 1 MİLYON DOLAR TÜRKİYE'DE

Şirketin başvuruları sonucu paraların gönderildiği banka hesaplarına blokeler konulurken 964 bin dolarlık transferin ise Türkiye'de ki özel bir bankaya yapıldığı belirlenince şirket yetkilileri İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak paranın iade edilmesini istedi. Yapılan araştırmada hesabın 38 yaşındaki Simge Y., ismindeki genç bir kadına ait olduğu, durumun ortaya çıkması sonrası hesabına bloke konulup paranın iadesi talep edildi. fakat yine iddiaya göre Simge Y., suça konu meblağayı şirkete iade etmedi.

PARAMIZI VERMİYOR ŞİKÂYETİ

ABD'de yürütülen siber saldırıyla ilgili şirkete yapılan saldırıların akıbetinin araştırması sürerken şirket yetkilileri Simge Y.'nin de yapılan saldırıyla ilişkili olduğunu ileri sürüp telefon trafiğinin, posta yazışmalarının ve kayıtlı bilgilerinin bulunması nedeniyle saldırıda ortak olduğunu ileri sürdü. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Dilek Yaman/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde