ABD'den YPG'ye talimat: Suriye ile anlaşmayın

ABD'den YPG'ye talimat: Suriye ile anlaşmayın

Yeni Şafak yazarı Yahya Bostan bugünkü köşesinde Suriye'deki son gelişmeleri aktardı. Yazısında PKK'nın Suriye kolu olan YPG'ye ABD'nin "Suriye rejimi ile anlaşmayın" mesajı verdiğini ifade etti.

ABD'den YPG'ye talimat: Suriye ile anlaşmayın
16px
24px
17.03.2023 09:36
ABONE OLgoogle

Yahya Bostan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Bir. Şam’la anlaşması yönünde PKK/YPG’nin üzerinde ciddi bir baskı var. Baskıyı Ruslar kuruyor. Terör örgütünün Fırat’ın doğusundan çıkarılması ve bölgeyi Şam’ın kontrol etmesi fikrini Ankara da destekliyor. ABD’li generallerin terör örgütüne öncelikli mesajı “Şam’la anlaşmayın” şeklinde.

İki. Kamuoyuna da açıkladılar. “Üslerimiz, Suriye’de duracak, buradan çıkmayacağız” diyorlar. PKK/YPG’den sadakat bekliyorlar. Terör örgütünün ABD’ye sadakatinden şüphe yok.

Üç. Terör örgütü sadakatinin karşılığı olarak ABD’den Türkiye operasyonları konusunda koruma/garanti istiyor.

Dört. ABD de bu koruma karşılığında terör örgütünden, üslerine saldıran İran milislerine karşı destek bekliyor.”

Pazarlığın ana çerçevesinde Washington’ın bölgede terör örgütüyle işbirliğinde ısrarcı olduğunu ve bunu stratejik bir körlük olarak değerlendiren Yahya Bostan, “Tarih, Türkiye’nin ulusal güvenlik çekincelerini dikkate almadan bu bölgede adım atılamayacağını Amerikalılara da öğretecek.”

 

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde