ABD'de zenginler toplamda daha az vergi ödeyecek

ABD'de zenginler toplamda daha az vergi ödeyecek

ABD'de Başkan Joe Biden'ın planı zenginlere vergi tartışmasını da yeniden gündeme getirdi. Planda yüksek vergi oranına karşın, en az 1 milyon dolar kazananların 2022 yılında toplu olarak 46,8 milyar dolar daha az vergi ödeyeceği görülüyor.

ABD'de zenginler toplamda daha az vergi ödeyecek
16px
24px
24.11.2021 04:33
ABONE OLgoogle

ABD'de Başkan Joe Biden’ın Daha İyisini İnşa Et planı kapsamında daha mı çok ya da daha mı az vergi ödeyeceğini anlamaya çalışan milyonerler için yanıt, büyük ölçüde ne kadar gelir elde ettiklerine ve nasıl kazandıklarına bağlı görünüyor.

Kongre’nin vergiden sorumlu birimi Ortak Vergi Komisyonu tarafından Salı günü yayınlanan yeni verilere göre, milyonerler, geçen hafta Temsilciler Meclisi’nden geçen Daha İyisini İnşa Et yasasına göre, gelecek yıl toplu olarak yüzde 33,1 ile daha yüksek bir vergi oranına tabi olacak. Önceki seviye yüzde 29,9 idi.

Bu veriler, 1 milyon dolardan daha fazla kazananların, söz konusu tasarı onaylanırsa, daha düşük bir ortalama vergi oranı ödeyeceğini gösteren daha önce yapılmış bir analizi düzeltiyor. Demokratlar, bu plana göre zenginlerin daha fazla vergi ödeyeceğini gösterdiğini söyleyerek, Ortak Vergi Komisyonu’nun düzeltmesini övgü ile karşıladı.

Ancak güncellenmiş rakamlar aynı zamanda, yüksek vergi oranına karşılık, en az 1 milyon dolar kazananların 2022 yılında toplu olarak 46,8 milyar dolar daha az vergi ödeyeceğini de gösteriyor.

Bunun nedeni olarak, en fazla net gelir sahibi milyonerlerden oluşan dilim kayda değer bir şekilde daha fazla öderken, sadece tek haneli milyon dolar gelire sahip olanların çoğunun vergi indirimlerine tabi olması gösteriliyor.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde