ABD-Rusya geriliminde önemli gelişme! Reuters yazdı

ABD-Rusya geriliminde önemli gelişme! Reuters yazdı

ABD'nin Rusya'ya seçimlere müdahale ve kötü niyetli siber aktivite suçlamaları nedeniyle yeni yaptırımlar uygulayacağı iddia edildi. Kişi ve kurumları hedef alacak yaptırımların perşembe günü açıklanabileceği ifade edildi.

ABD-Rusya geriliminde önemli gelişme! Reuters yazdı
16px
24px
15.04.2021 08:50
ABONE OLgoogle

Reuters'a konuşan konu hakkında bilgili kaynaklar 30 kuruluşun kara listeye alınacağını, ayrıca 10 kadar yetkilinin sınır dışı edileceğini ifade etti.

ABD'nin aynı zamanda Rusya'nın kamu borcunu hedef alan yeni hamleler de yapması bekleniyor. 

SolarWinds Corp'un yaptığı yazılımın saldırıya uğramasının ardından bilgisayar korsanları binlerce şirket ve devlet dairesine erişim sağlamıştı. ABD, saldırının arkasında Rusya'nın olduğunu savunuyor. 

ABD basınına göre Washington, Rusya'yı 2020 seçimlerine Donald Trump'ın kazanması için müdahale ettiği için de cezalandırmak istiyor.

Moskova-Washington hattında mevcut olarak ilişkiler mevcut olarak Ukrayna sınırına Rusya'nın yaptığı yığınak nedeniyle de çok gergin bir noktada bulunuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde