ABD Hazine Müsteşarı, Türkiye'yi uyarmaya geliyor: Konu Sıtkı Ayan

ABD Hazine Müsteşarı, Türkiye'yi uyarmaya geliyor: Konu Sıtkı Ayan

Reuters: ABD Hazine Müsteşarı, Rusya ve İran'a uygulanan yaptırımlar konusunda Türkiye'yi uyaracak

ABD Hazine Müsteşarı, Türkiye'yi uyarmaya geliyor: Konu Sıtkı Ayan
16px
24px
29.01.2023 12:26
ABONE OLgoogle

ABD Hazine Bakanlığı Terör ve Finansal İstihbarat Müsteşarı Brian Nelson’ın, Rusya ve İran'a uygulanan yaptırımları delme konusunda Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Türkiye'yi uyaracağı ileri sürüldü.

Müsteşar Nelson, gelecek hafta BAE, Umman ve Türkiye'yi ziyaret edecek. Reuters'ta yer alan habere göre Nelson'ın, Türkiye ve BAE'yi yaptırımları delmeye devam etmeleri durumunda G7 pazarına erişimlerini kaybedebilecekleri konusunda uyaracak.  WikiLeaks, Malta ve Man Adası belgelerinde adı geçmişti: ABD'den Sıtkı Ayan'a yaptırım

Haberde, ABD'nin, iş insanı Sıtkı Ayan'a İran'a uygulanan yaptırımları delme suçlamasıyla geçen ay yaptırım uyguladığı hatırlatıldı.

Yaptırımları uygulamada kararlıyız mesajı verecek

Haberde, Nelson'ın hükümet ve iş dünyasından yetkilerle görüşeceği ve Washington'ın yaptırımları uygulamada son derece kararlı olduğunu aktaracağı belirtildi.

Nelson gezisi sırasında Rusya’nın Ukrayna işgali sonrası devreye sokulan yaptırımları ve ihracat kontrollerini delme girişimlerine, İran’ın bölgeyi istikrarsızlaştırma faaliyetlerine, ekonomik büyüme ve yabancı yatırımlara zarar veren yasa dışı finansal risklere karşı bakanlığın çabaları hakkında bilgiler verecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde