ABD Başkanı Biden, Türkiye Büyükelçisi olarak kimi aday gösterdi?

ABD Başkanı Biden, Türkiye Büyükelçisi olarak kimi aday gösterdi?

ABD Başkanı Joe Biden'ın Türkiye Büyükelçisi olarak aday gösterdiği eski Arizona senatörü Jeff Flake, "ABD çıkarlarını yurt dışında temsil eden güçlü, deneyimli ve kabiliyetli bir ekibe katılmaktan ötürü memnuniyet duyarım" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Biden, Türkiye Büyükelçisi olarak kimi aday gösterdi?
16px
24px
14.07.2021 05:51
ABONE OLgoogle

ABD Başkanı Joe Biden'ın, eski Arizona senatörü Jeff Flake'i Türkiye Büyükelçisi olarak aday gösterdiği bildirildi.

Temsilciler Meclisi ve Senato'da Cumhuriyetçi üye olarak uzun yıllar bulunan Jeff Flake, eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik sert eleştirileriyle dikkat çekiyordu. Flake, sonrasında Joe Biden destekçisi olarak öne çıkmıştı.

Biden'ın aday gösterdiği Flake ilk açıklamasında, "Senato tarafından onaylanırsa, ABD çıkarlarını yurt dışında temsil eden güçlü, deneyimli ve kabiliyetli bir ekibe katılmaktan ötürü memnuniyet duyarım" ifadelerini kullandı.

Jeff Flake, açıklamasına şöyle devam etti:

"Hem ABD Temsilciler Meclisi hem Senatosu'nda hizmet ettikten sonra Kongre'nin ABD dış politikasında oynadığı rolü anlıyorum ve takdir ediyorum, bu ortaklığı dört gözle bekliyorum."

FLAKE HAKKINDA

Arizona, Snowflake'de doğan Flake, Brigham Young Üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler alanında lisans derecesini ve daha sonra siyaset bilimi alanında yüksek lisans derecesini tamamladı. 1980'lerin başında, Güney Afrika'daki Mormonluk için misyoner oldu. Amerika Birleşik Devletleri'ne döndükten sonra, Goldwater Enstitüsü'nün İcra Direktörü olarak görev yaptı. 2001-2013 yılları arasında Temsilciler Meclisi üyesi oldu.

Flake, görevdeki Jon Kyl'in emekli olduğunu açıklamasının ardından 2012 Senato seçimleri için aday oldu. Genel seçimlerde Demokrat aday ve eski ABD Cerrahı Richard Carmona'yı yendi. Flake, 2013'te bir göçmenlik reformu yasasını Senato'dan geçiren iki partili "Sekizli Çete" ABD senatörlerinden biriydi. Flake'in Senato'daki görevi 2019 yılında sona ermiştir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde