77 yıllık dava! Dehul Yaylası iki köyü karşı karşıya getirdi!

77 yıllık dava! Dehul Yaylası iki köyü karşı karşıya getirdi!

Iğdır’da 1944 yılından bu yana süre gelen yayla davasında Bostanlı ve İncesu köyleri hala anlaşma sağlayamadı.

77 yıllık dava! Dehul Yaylası iki köyü karşı karşıya getirdi!
16px
24px
12.09.2021 13:42
ABONE OLgoogle

Bölgede 68 bin dekarlık ‘Dehul Yaylası’ iki köyü karşı karşıya getirdi. İncesu Köyü, yaylanın kendilerine ait olduğunu iddia ederken, Bostanlı Köyü ise 1944 yılında yayınlanan yayla listesinde Dehul Yaylası’nın kendilerine tahsis edildiğini belirtiyor. 

Konu uzun yıllardır mahkemede devam ediyor. 

ZORLA ELİMİZDEN ALDILAR

Bostanlı Köyü’nde yaşayan ve İstanbul’da müteahhitlik işleri yapan Tem Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ünlü işadamı Fahrettin Temur, yaşanan olayı şöyle anlatıyor: 

“1944 yılından yayınlanan yaylalar listesinde Dehul Yaylası bizim köy verildi. 

Ancak İncesu Köyü, bu yaylayı zorla elimizden aldı. Yaylanın kullanımına izin vermediler, ayrıca buradan gelir elde ediyorlar. Konuyu mahkemeye taşıdık. 77 yıldır süren anlaşmazlık sonuca ulaşamadı. Bizler Bostanlı köylüleri olarak 60 hane iken, yaylayı kullanamamamız ve hayvanlarımızı otlatamıyor olmamız nedeniyle 10 haneye düştük. İncesu köyü adeta yaylamızı gasp etti” dedi. 

HAKKIMIZ NEYSE VERİLSİN

Fahrettin Temur yaptığı açıklamada; köyde bir cami inşaatı yaptırmak istediği sırada, İncesu Köyü muhtarı ile arasında sorunlar yaşandığını belirterek “Bu anlaşmazlığın son bulmasını istiyoruz. Ancak İncesu Köyü Muhtarı ve beraberindeki kişiler zorbalıkla bu davadan vazgeçmemizi istiyorlar. Cami inşaatı sırasında hoş olmayan sorunlar yaşadık. Hakkımız neyse verilsin ve bu düşmanlık son bulsun” dedi. 

AMACIMIZ ANLAŞMA SAĞLANSIN

Temur sözlerine şöyle devam etti: “Ben İstanbul'da iş yapan işadamıyım, Edirne'nin ve bütün ilçelerinim elektrik ve doğalgazını veren bir şirketin sahibiyim. Aynı zamanda Devlet Demiryolları'nın temizlik işlerini yürütüyorum bu kadar işimin arasında köyümün yıllardır süren bu sorununa da elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Benim amacım tarafların bir an önce uzlaşması eminim ki mahkemenin vereceği karar doğrultusunda haklı ve haksız olan tarafın bir an önce ortaya çıkaracağına inancım sonsuz” dedi.

Kaynak: sacitaslan.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde