750 Milyon Dolarlık 'Çılgın proje' için yolun sonu

750 Milyon Dolarlık 'Çılgın proje' için yolun sonu

Melih Gökçek’in çılgın projesi Ankapark’ın belediyeye devrine ilişkin süreçte sona gelindi. Yalnızca yedi ay hizmet veren ve yasal sürede boşaltılmayan tesisin tahliye işleminin Yenimahalle Kaymakamlığı’nca gerçekleştirileceği öğrenildi...

750 Milyon Dolarlık 'Çılgın proje' için yolun sonu
16px
24px
21.11.2020 09:13
ABONE OLgoogle

Melih Gökçek’in çılgın projesi Ankapark’ın belediyeye devrine ilişkin süreçte sona gelindi. Yalnızca yedi ay hizmet veren ve yasal sürede boşaltılmayan tesisin tahliye işleminin Yenimahalle Kaymakamlığı’nca gerçekleştirileceği öğrenildi.

Görevinden istifa ettirilen eski Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) başkanı Melih Gökçek’in çılgın projesi Ankapark için işletmeci şirkete tanınan süre doldu. 750 milyon dolar harcanan Ankapark ne olacak!

Güvenli olup olmadığı tartışmaları ile açılan ve ilgi çekmediği için batarak kapısına kilit vurulan tesisin belediyeye devrine ilişkin sürecin başladığı öğrenildi.

Gökçek döneminde 750 milyon dolara mal olan Ankapark’ın ABB’ye devri için gün sayıldığı bildirildi. İşletmesi özel bir şirkette bulunan tesisin boşaltılması için şirkete tanınan yasal süre tamamlandı. Ankapark’ın ABB’ye devredilmesi için Yenimahalle Kaymakamlığı’nın tahliye işlemlerinin beklendiği belirtildi.

YASAL SÜRE DOLDU

BirGün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre ABB, açılışı Mart 2018’de yapılan ve bugüne kadar yalnızca yedi ay açık tutulan Ankapark için işletmeci şirkete 30 Nisan’da, “90 günlük fesih ihtarı” çekti.

Şirketin belediyeye ödemesi gereken 26 milyon TL’yi ödememesi üzerine çekilen ihtarın süresi de önceki günlerde bitti. Şirketin yasal süre içinde tesisi boşaltmaması üzerine ABB yönetimi, tahliye için son ihtarnameyi gönderdi. Tahliyenin gerçekleşmemesi halinde 2885 Sayılı Kanun’un 75’inci maddesi gereğince tahliye işleminin, kaymakamlık yolu ile gerçekleştirileceği vurgulandı. Melih Gökçek'ten Mansur Yavaş'a 'Ankapark' cevabı: 700 değil 400 Milyon Dolar harcadım

ANKAPARK NE OLACAK

Ankapark arazisinin nasıl değerlendirileceğine yönelik STK’lerin, üniversitelerin, meslek odalarının ve yurttaşların görüşlerine başvurulacak. Tesisteki büyük yapılar, yıkımı fazladan maliyet gerektireceği için olduğu gibi korunacak.

'750 milyon dolar harcanan Ankapark tasfiye edilmeli, kamu zararı Gökçek'ten tazmin edilmeli'

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde