7. şampiyonluğunu İstanbul'da kazanan Hamilton, Schumacher'i yakaladı

7. şampiyonluğunu İstanbul'da kazanan Hamilton, Schumacher'i yakaladı

Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'sinde birinci olan Mercedes pilotu Hamilton, bitime 3 etap kala kariyerinin 7. şampiyonluğunu ilan etti. 35 yaşındaki Hamilton böylece 7 şampiyonluğu bulunan Schumacher'e yetişmiş oldu.

7. şampiyonluğunu İstanbul'da kazanan Hamilton, Schumacher'i yakaladı
16px
24px
15.11.2020 16:25
ABONE OLgoogle

Koronavirüs sebebiyle seyircisiz düzenlenen ve yağmur altında geçen Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'sini, Mercedes takımının İngiliz pilotu Lewis Hamilton kazandı.

9 yıl sonra F1 takvimine dahil edilen yarışın düzenlendiği Intercity İstanbul Park Pisti'nde 58 tur üzerinden yapılan yarışta Hamilton, damalı bayrağı ilk sırada görerek sezonun bitimine 3 etap kala kariyerinin 7. şampiyonluğunu ilan etti.

Hamilton birinciliğinin ardından telsizde gözyaşları içinde takımıyla yaptığı konuşmada "Çok teşekkürler... İmkansızın hayalini kuran tüm çocuklar, bunu siz de yapabilirsiniz. Size inanıyorum" ifadelerini kullandı. 

İkinci sırada Perez, üçüncü sırada Vettel

Racing Point'ten Meksikalı Sergio Perez'in ikinci olduğu yarışta Ferrari'nin Alman pilotu Sebastian Vettel ise üçüncü sırayı elde etti. 

??Yarış sonrası yapılan törende TBMM Başkanı Mustafa Şentop, birinci olan Hamilton, ikinci sıradaki Perez ve üçüncülüğü alan Vettel'e kupalarını takdim etti.

Hamilton yarışın ardından yaptığı açıklamalarda da bu başarısının hayallerinin çok ötesinde olduğunu dile getirerek bir kez daha çocuklara mesaj verdi: "Çocukların bunu görmesi önemli. Size başaramayacağınızı söyleyen kimseye kulak asmayın. İmkansızın hayalini kurHayaliniz için çalışmalı, onun peşinden koşmalı ve asla vazgeçmemelisiniz."

Schumacher'in 'Formula 1'de en fazla şampiyonluk yaşayan pilot' rekoruna ortak?

2008, 2014, 2015, 2017, 2018 ve 2019'dan sonra 2020 sezonunda da zafere ulaşarak kariyerinin 7. şampiyonluğunu kazanan 35 yaşındaki Hamilton böylece Alman Michael Schumacher'in 'Formula 1'de en fazla şampiyonluk yaşayan pilot' rekorunu egale etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde