65 Milyar Dolar serveti olan Mark Zuckerberg paraları nereye harcıyor?

65 Milyar Dolar serveti olan Mark Zuckerberg paraları nereye harcıyor?

Facebook'un yaratıcı ve Meta CEO'su Mark Zuckerberg, İtalyan spor arabalarından Hawaii gayrimenkullerindeki milyonlara kadar 1 trilyon 167 milyar TL'lik (65 milyar dolar) servetini nasıl kazanıyor ve harcıyor?

65 Milyar Dolar serveti olan Mark Zuckerberg paraları nereye harcıyor?
16px
24px
17.08.2022 12:51
ABONE OLgoogle

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan teknoloji devi Mark Zuckerberg’in serveti geçen yıl Forbes’a göre, 64,7 milyar dolar olarak açıklandı.

Business Insider’ın haberine göre, Zuckerberg, gayrimenkul konusunda savurganlık yapıyor olsa da, o ve eşi Priscilla Chan, aynı zamanda çocukların eğitimi ve tıbbi araştırmalara da yatırım yapıyor.

Milyarderin servetinin çoğu Facebook’tan geliyor. Facebook, Mayıs 2012’de New York Menkul Kıymetler Borsası’na giriş yaptı. Zuckerberg, ana şirketi şu anda Meta olarak adlandırılan şirkette %13 hisseye sahip.

SADE AMA PAHALI GİYİNİYOR

Silikon Vadisi’nin diğer pek çok gözüpek adamı gibi Zuckerberg de gösterişli takım elbiseler giymiyor, kot pantolon, tişört ve kazaklarda her şeyi basit tutuyor.

Ancak, kıyafetlerinin göründüklerinden çok daha pahalı olduğu ve yüzlerce, hatta binlerce dolara satıldığı biliniyor.

Zuckerberg, nispeten ucuz araba sürmesiyle tanınır. Her ikisi de 30.000 dolar veya altında olan bir Acura TSX ve bir Honda Fit’te görüldü.

Servetini kazandıktan sonra da siyah bir Volkswagen Golf GTI araba kullanmaya başladı.

SAĞLIKLA İLGİLİ ARAŞTIRMALARI DESTEKLİYOR

Zuckerberg, kar amacı gütmeyen araştırma kuruluşu Biohub’ın hastalıkları iyileştirmek için yaptığı araştırmalara inanıyor ve desteklemeye devam ediyor.

2018’de The New Yorker’a, “insanların acı çektiği ve bugün öldükleri tüm önemli şeyleri temel olarak yönetebilecek veya iyileştirebilecek durumda olacağız. Halihazırda gördüğümüz verilere dayanarak, makul bir artış var gibi görünüyor” dedi.

Ağustos 2020’de TikTok ile rekabet etmek için tasarlanmış yeni bir Instagram özelliğinin lansmanı, hem şirketin hisse fiyatını hem de Zuckerberg’in net değerini yeni zirvelere çıkardı.

Bu hamle Zuckerberg’in net değerinin ilk kez 100 milyon doları aşmasına neden oldu ve onu dünyadaki 10 centi-milyarderden biri yaptı.

Forbes’a göre ise bugünlerde değeri 64,7 milyar dolar olarak açıklandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde