50 yıllık Ankaralı gıda devi iflas etti

50 yıllık Ankaralı gıda devi iflas etti

Türkiye'de ekonomik kriz, şirketleri bir bir vurmaya devam ediyor.

50 yıllık Ankaralı gıda devi iflas etti
16px
24px
13.01.2020 16:42
ABONE OLgoogle

Her geçen gün farklı sektörlerden dev firmaların iflas ya da konkordato haberleri geliyor.

Bunlara dünyanın farklı ülkelerine ihraç yapan Ankara'nın 50 yıllık gıda devi Tokgöz Gıda da eklendi.

Ankara 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, 10 bin metrekare üretim tesisine sahip olan Tokgöz Gıda San. ve Tic. A.Ş.'nin iflasına karar verdi.

1950'li yıllarda ticarete atılan Ahmet Tokgöz tarafından temeli atılan Tokgöz Gıda, Ulucanlar'da kurduğu imalathane ile üretime başladı. 80 mağazası vardı! Kozmetik devi Tekin Acar iflas etti!

Zaman içerisinde büyüyen ve büyüdükçe yatırımını arttıran Tokgöz Gıda, Ostim Organize Sanayi Bölgesinde 10 bin m2 kapalı alan içerisinde üretime devam ediyordu.

Tokgöz Gıda, 2012 yılında hileli üretim yapmakla suçlanmıştı. Yeni yılın ilk iş gününde 12 şirket için iflas ve konkordato kararı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, laboratuvar testleri sonucunda taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen 25 gıda firmasının adını açıklarken bunlar arasında Tokgöz Gıda'da yer alıyordu.

Açıklamada teşhir edilen 25 firmanın yanında bu işletmelerin ürettiği 37 parti ürüne ait (17 peynir, 12 yoğurt, yedi tereyağı, bir UHT süt) bilgiler de verilmişti. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde