50 milyar dolarlık yatırım projesi

50 milyar dolarlık yatırım projesi

Suudi Arabistan’ın Aramco şirketi, 50 milyar dolarlık potansiyel projeleri görüşmek için Türk işadamlarından oluşan bir heyetle bir araya geldi.

50 milyar dolarlık yatırım projesi
16px
24px
01.06.2023 21:52
ABONE OLgoogle

Suudi Arabistan’ın ulusal petrol ve doğalgaz şirketi Saudi Aramco, Körfez ülkelerinde hayata geçirmeyi planladığı 50 milyar dolarlık potansiyel projeleri görüşmek üzere Türk Müteahhitler Birliği başkanı Erdal Eren ile telefon görüşmesi yaptı.

Eren, devlet kontrolündeki petrol firmasının temsilcilerinin, Salı ve Çarşamba günü Ankara’da yaklaşık 80 inşaat firmasının yöneticileriyle bir araya geldiğini ve 2025 yılına kadar planlanan projeler için ön yeterlilik kazanmaya çalıştıklarını ifade etti.

Söz konusu 50 milyar dolar değerindeki yatırımların arasında boru hattı, altyapı inşaatları ve yönetim binaları bulunuyor. Saudi Aramco, 2015 yılında Forbes’in raporuna göre dünyanın en büyük petrol ve doğalgaz şirketi seçildi. Öte yandan Aramco, Apple ve Microsoft’un ardından dünyanın en değerli 3. Şirketi olarak görülüyor.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde