300 Milyon TL'lik yatırım! SDT Uzay halka arza hazırlanıyor

300 Milyon TL'lik yatırım! SDT Uzay halka arza hazırlanıyor

Halka arza hazırlanan radar, uydu ve İHA sistemleri üreticisi SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri şirketi, Uzay ve Havacılık OSB’de 300 milyon TL’lik yatırım yapacak.

300 Milyon TL'lik yatırım! SDT Uzay halka arza hazırlanıyor
16px
24px
22.11.2022 10:28
ABONE OLgoogle

Radar, silah sistemi, muharebe eğitim sistemleri, uydu ve İHA sistemleri, jammer gibi savunma sanayine üretim gerçekleştiren SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri, halka arz için hazırlık yapıyor.

Şirketin yüzde 21.4’lük kısmı halka arz edilecek. Yıl sonuna kadar halka arz sürecini tamamlamayı hedeflediğini açıklayan SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri, halka arzdan gelecek gelirin önemli bir kısmını Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB’de, yaklaşık yatırımı 300 milyon TL olacak yeni bir tesise aktaracak. 

Milliyet'ten Aylin Rana Aydin'in haberine göre halka arz gelirinin yüzde 70’inin tesise, yüzde 20’sinin Ar-Ge’ye ve geri kalan kısmının ise işletme ve tanıtım faaliyetlerine harcanacağı belirtildi. SDT Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dora, OSB’de kurulacak tesisin toplam 28 bin metrekarelik alana yayılacağını belirtti. Dora, “Şirketin toplam yüzde 21.4’ü halka arz edilecek. Şirketimiz her yıl yüzde 10-15’lik büyüme gerçekleştiriyor. Bu büyümeyi devam ettirmek istiyoruz. Halka arzla yurtdışında da daha güçlü hale geleceğiz” diye konuştu.

‘Savunmanın payı artar’

SDT Genel Müdürü Ömer Korkut ise radar, haberleşme, uydu, uzay, yazılım gibi pek çok alanda faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, “Geçen yılki ciromuz 40 milyon dolar. 2025 hedefimiz, ciromuzu 80-100 milyon dolar civarına taşımak. 2025’te ihracatımızın yüzde 30’unun ihracattan gelmesini hedefliyoruz ama bu hedefe daha önce ulaşacağız gibi görünüyor. Yerlilik oranımız yüzde 70-80 civarında. İşlerimizin yüzde 90’lık kısmı uzay ve savunma alanında. Göktürk Projesi’ne başladığımızda şirketimizde uzayın payı yüzde 20, savunmanın payı yüzde 70 olacak. Göktürk Projesi’nde yer istasyonu yazılım, donanım, görüntülerin indirilmesi ve arşivlenmesi hepsi SDT’de olacak. TUSAŞ ana yüklenici olarak projeyi imzaladı. Biz de yer istasyonu için sözleşmeyi bu yıl bitmeden imzalamayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde