2021 asgari ücret görüşmeleri başladı: Bakan Selçuk'tan ilk açıklama

2021 asgari ücret görüşmeleri başladı: Bakan Selçuk'tan ilk açıklama

2021'de uygulanacak asgari ücreti belirleme toplantılarından ilki başladı. Toplantı, Kovid-19 tedbirleri kapsamında çevrim içi yapılıyor.

2021 asgari ücret görüşmeleri başladı: Bakan Selçuk'tan ilk açıklama
16px
24px
04.12.2020 14:25
ABONE OLgoogle

2021'de uygulanacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantı başladı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğindeki ilk toplantı, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan tedbirler doğrultusunda çevrim içi yapılıyor.

Toplantıda işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu yer aldı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında başladı.

Selçuk, bakanlık olarak bu süreçte hakem rolü üstlenerek işçi ve işverenlerin mutabakatıyla asgari ücreti tespit etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bakan Selçuk, "Asgari ücretin işçi ve işverenlerin beklentilerine uygun, çalışma hayatına olumlu katkı sağlayacak seviyede belirleneceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Türk-İş: Tüm çalışanlar için adil bir vergi düzenlemesi yapılmalı

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, "Asgari ücretlilerle birlikte tüm çalışanlar için adil bir vergi düzenlemesi yapılmalı" dedi.

TİSK: Ülkemizin ekonomik durumu göz önünde bulundurulmalıdır

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, "Asgari ücret belirlenirken ülkemizin ekonomik durumu ve işletmelerimize olan etkisi göz önünde bulundurulmalıdır" diye konuştu.

ASGARİ ÜCRET KİMLER TARAFINDAN BELİRLENİYOR?

Türkiye’de asgari ücret, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenmektedir. Bu komisyonda 15 üye bulunuyor. Komisyon üyeleri; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından 2 temsilci, TÜİK temsilcisi, Kalkınma Bakanlığı temsilcisi ve Hazine Müsteşarlığı temsilcisi, bünyesinde en çok işçiyi bulunduran en üst işçi kuruluşunun değişik işkolları için seçeceği beş temsilci, bünyesinde en çok işvereni bulunduran işveren kuruluşunun değişik işkolları için seçeceği beş temsilcidir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı başkanlığında, Bakanlık'ta yapılacak ilk toplantının ardından komisyon, işçi ve işverenin ev sahipliğinde de ayrı ayrı toplanıyor. Komisyon, son toplantısını yine Bakanlık'ta yapıyor.

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp, oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde