2.8 Milyar Dolarlık cezadan sonra şok karar! Jack Ma, cezayı üst yönetime kesti

2.8 Milyar Dolarlık cezadan sonra şok karar! Jack Ma, cezayı üst yönetime kesti

Çin hükümetini eleştirdiği için ülke yönetiminin gözünden Alibaba'nın kurucusu ve milyarder lideri Jack Ma yine gündemde... Reuters'a konuşan yetkililer, Alibaba'nın üst yönetimine yapılması planlanan zam artışının durdurulduğunu ve onun yerine alt kademe çalışanlara büyük zamlar yapıldığını açıklad

2.8 Milyar Dolarlık cezadan sonra şok karar! Jack Ma, cezayı üst yönetime kesti
16px
24px
30.04.2021 13:05
ABONE OLgoogle

Pekin yönetimini eleştirdikten sonra adeta “vatan haini” ilan edilen Alibaba’nın kurucusu Jack Ma, bir darbe daha aldı… Reuters’a konuşan kaynaklar dünyanın en büyük elektronik ticaret devi Alibaba’nın üst düzeydeki yüzlerce yöneticisine bu yıl yapılması planlanan zamların askıya alındığını duyurdu.

Şirketin bunun yerine alt kademede çalışan ve yeni başlayan çalışanlarına büyük zamlar yapma kararı aldığı belirtildi. Çin’de e-ticaret şirketi Alibaba'ya 2.8 milyar dolar ceza kesildi

Alibaba’nın bu sayede çalışanlarını elinde tutmak istediği belirtildi. Hangzhou merkezli şirketle ilgili açıklama yapan dört yetkili, şirketin daha önce üst düzeydeki yöneticilerine yüzde 5 ile 10 arasında zam yaptığı ve hisse verdiğini söyledi.

2020’de 252.000’den fazla insanın çalıştığı Alibaba, ülkenin denetleme sistemini 2020 yılının Ekim ayında eleştirmişti. Bu açıklamalardan sonra bir süre gözden kaybolan Jack Ma’nın şirketine Nisan ayında 2.78 milyar dolar para cezası kesilmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde