150 Bin Dolarlık Porsche, neden Türkiye'de 600 Bin Dolar?

150 Bin Dolarlık Porsche, neden Türkiye'de 600 Bin Dolar?

150 bin dolara satılan Porsche marka Cayenne Coupe aracın Türkiye'de neden 600 bin dolara satıldığı dünya basınında tartışılıyor.

150 Bin Dolarlık Porsche, neden Türkiye'de 600 Bin Dolar?
16px
24px
30.08.2021 11:28
ABONE OLgoogle

Otomotiv endüstrisi üzerine yayın yapan bir kuruluş olan Jalopnik'te David Tracy imzasıyla yayımlanan haberde Porsche Cayenne Coupe aracının Türkiye'deki fiyatı üzerinden Türkiye'deki araç pahalılığının nedenine değinildi.

David Trazy, asıl fiyatı 150 bin dolar olan araba fiyatının pahalı oluşunun nedeninin ise Özel Tüketim Vergisi ( ÖTV) olduğunu belirtti.

Söz konusu lüks aracın yanı sıra bütün diğer otomobillerin Türkiye'de katbekat pahalı olmasına neden olan ÖTV'yi arama motorlarında arattığında bu verginin insanlarda hiç tepki uyandırmadığını gördüğünü belirten Tracy, araç pahalılığını vergiler ve resmi düzenlemeler kadar etkileyen bir başka etken olmadığını belirtti.

Tracy, dünyada otomobile uygulanan vergiler konusunda zirvede olması muhtemel olan Türkiye'nin kendisini "büyülediğini" kaydetti.

Türkiye'yi ziyaret ederek İstanbul'da bazı araçların fiyatlarını, araçlara uygulanan vergilerin oranlarını inceleyen Tracy'nin yayımladığı videoda uygulanan vergiler karşısında şaşkınlığını saklayamadı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde