'Yatırım yaparken gaza gelmem' diyen Saran'ı, 'Doğuş alacak' diye gaza getirmişler!

'Yatırım yaparken gaza gelmem' diyen Saran'ı, 'Doğuş alacak' diye gaza getirmişler!

SARAN Holding’in Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Hırvatistan'da otel alırken Doğuş'un gazına mı geldi....

'Yatırım yaparken gaza gelmem' diyen Saran'ı, 'Doğuş alacak' diye gaza getirmişler!
16px
24px
14.09.2021 07:14
ABONE OLgoogle

"Biz yatırım kararı alırken, yatırım yaparken “gaza” gelmiyoruz. Yatırıma dönük adımlarımızı dikkatli atıyoruz" diyen Sadettin Saran, Doğuş Holding'in gazına mı geldi..

Dünya'dan Vahap Munyar'ın köşe yazısına göre "SARAN Holding’in Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran’ın kardeşi Sadun Saran, 2015 yılında Hırvatistan’da satılık iki oteli yönetim kurulu gündemine taşıdı:

-Split ve Dubrovnik’te iki otel satışa çıkmış durumda. Adriyatik’te Dalmaçya kıyı bölgesinde olan bu oteller için masaya oturmayı öneriyorum.

Sadettin Saran, holdingte birlikte çalıştığı küçük kardeşleri Kenan Saran ve yönetimdeki ekibiyle otelleri inceledi. İkisiyle de ilgilenme konusunda karar alındı" diye yazdı.

DOĞUŞ HOLDİNG OTELLE İLGİLENİYOR İDDİASI

Munyar yazısında, "O günlerde Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in de söz konusu iki otelle ilgilendiği bilgisi Saran kardeşlere ulaştı. Derken, Şahenk Dubrovnik’teki oteli almakta karar kıldı. Saran Holding de Split’teki otel için masaya oturdu. Sadun Saran, Rusya kökenli çok ortaklı bir yapıya sahip şirketten Split’teki otelin hisselerini toplamak için epey mesai harcadı.

Sadettin Saran, o günleri şöyle anımsadı:

Prag’da yaşayan kardeşim Sadun, otelin hisselerini toplamak için çok uğraştı. Sonunda 2016 yılında 70 milyon Euro’ya Split’te Adriyatik Denizi kıyısındaki 5 yıldızlı, 400 odalı Grand Otel Lav-Grand Marina Lav’ı bünyemize kattık.

SARAN OTELE 100 MİLYON EURO HARCADI

Marinanın işletmesi bizde değildi. Marinanın işletmesini de biz aldık. Pandemi sürecindeki kapanma döneminde otelde yenileme yaptık. Satın alma ve daha önceki yatırımlarımız dahil, harcadığımız para 100 milyon Euro’ya yaklaştı.

Sadettin Saran, turizm yatırımlarına devam edecekleri sinyalini şu mesajla verdi:

Yakın dönemde Split’in merkezinde bir şehir oteliyle ilgilendik. Tam satın almak üzereydik. Satıcı taraf son anda vazgeçti. Doğuş Holding’in Dubrovnik’teki oteliyle de ilgilendiklerini bildirdi:

-Biz yokladığımızda, “satmayı düşünmüyoruz” demişlerdi. Sonra oteli de, marinaları da sattılar.

Türkiye’de turizm yatırımı düşünüp düşünmediklerini merak ettim, yanıtladı:

- Önümüze fırsat çıktığında bakıyoruz, ilgileniyoruz. Ülkemizde de turizm yatırımı yapmayı istiyoruz.

Şu noktanın altını çizdi:

-Biz yatırım kararı alırken, yatırım yaparken “gaza” gelmiyoruz. Yatırıma dönük adımlarımızı dikkatli atıyoruz.

Saran’a Split’teki otele yatırımının geri dönüşüyle ilgili beklentisini sordum, paylaştı:

- Araya pandemi girmeseydi 7-8 yılda yatırdığımız parayı çıkarabilirdik. Pandemiyle birlikte bu süre 10 yıla çıktı"

DOĞUŞ, HIRVATİSTAN'DAKİ OTELİ 30 MİLYON EUROYA SATTI

Vahap Munyar'ın yazısına göre Sadettin Saran'a "Doğuş otelle ilgileniyor" diyerek oteli 70 Milyon Euro'ya satmışlar. Doğuş Holding ise, Kerim Ülker'in haberine göre Hırvatistan'daki tüm otel ve marinalarını sattı. Doğuş Grubu, D Resort ve Dubrovnik Villa'yı geçtiğimiz günlerde fona devretti. Üstelik Saran'ın aldığı fiyatın çok altında. Doğuş, Villa Dubrovnik'i 30 Milyon Euroya, diğer otelini de 100 Milyon TL gibi (10 Milyon Euro) bir rakamla satmıştı. Yani Saran'ın aldığı fiyatın çok altında.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde