'Erdoğan'a suikast girişimi soruşturması karartıldı' iddiası

'Erdoğan'a suikast girişimi soruşturması karartıldı' iddiası

Sabah Gazetesi Özel İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek, 15 Temmuz darbe girişiminde "Dalaman suikast soruşturmasının" aydınlatılmadığını öne sürerek, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmayı kararttığını iddia etti. 

'Erdoğan'a suikast girişimi soruşturması karartıldı' iddiası
16px
24px
07.05.2023 10:13
ABONE OLgoogle

Hükümete yakın Sabah Gazetesi'nin Özel İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek, twitter hesabından, Muğla ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılıklarına "soruşturmaları karartma" ithamında bulundu. 

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimi soruşturmasını araştırmak isteyen Sabah Gazetesi ekibinin engellemelerle karşılaştığını öne süren Abdurrahman Şimşek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:  

"SABAH Gazetesi; Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik Marmaris, Aksaz ve Dalaman’da suikast olayını bütün yönleriyle araştırmak istemiş ancak başta Muğla ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılıkları içinde yer alan aktif unsurlarca birçok engelle karşılaşmıştır. Sayın Cumhurbaşkanı'na yönelik suikast olayı tüm engellemelere rağmen onlarca haber yazılmıştır. Haberi yazanlar olarak Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından zorla “ifadesi alınan şahıs” yapılarak üstü kapalı ileride şüpheli şahıs yaparız şeklinde doğrudan tarafımıza gözdağı verilmiştir. Biz yıllar önce ne dediysek bugün de aynı noktada durarak tüm iddiaların tam manasıyla araştırılmasını istiyoruz. 1. suikast timinin ortaya çıkarılması için yaptığımız detaylı araştırmalar dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından anlayamadığımız bir şekilde Ahaber televizyonuna yayın yasağı aldırılmıştır. Onlarca baskıya rağmen haberlerimizi Ahaber Televizyonu ve SABAH’ta yapmaya devam ettik inşallah yine edeceğiz de. Ancak Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’nda 7 yılda dört başsavcı değişmesine rağmen hala dosyada görevli bir savcı binlerce sayfadan oluşan Dalaman Havalimanı'nda meydana gelen darbe soruşturmasını yine takipsizlik kararıyla dosyayı aydınlatmadan kapatmıştır! Biz Fetullahçı General Gökhan Şahin Sönmezateş ve darbeci ekibinin ne sözcüsü ne de destekçisiyiz. Doğrular neyse onu yazarız. Doğrusu, Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Emine Erdoğan, Berat Albayrak ve ailesi ölümden mutlak dönmüştür. Cumhurbaşkanı'nı öldürmek isteyen asıl suikast timleri hala aramızdadır. Ez cümle; Sönmezateş ve ekibi birinci suikast timi değildir. Fetullahçı da olsa, darbeci de olsa, onlara iftira atmadık atmayız…"

patronlardunyasi.com 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde