Zara'da işveren tacizi iddiası: Her gün kırmızı ruj süreceksin

Zara'da işveren tacizi iddiası: Her gün kırmızı ruj süreceksin

Zara'nın yakın zamanda yenilediği Cevahir mağazasında işverenin çalışanlara ‘kırmızı ruj sürün' baskısı yaptığı iddia edildi.

Zara'da işveren tacizi iddiası: Her gün kırmızı ruj süreceksin
16px
24px
22.10.2019 04:44
ABONE OLgoogle

Mağaza çalışanlarının iddialarına göre, mağaza yöneticileri çalışanlardan her gün kırmızı ruj sürerek gelmelerini istiyor.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da 'Zara Emekçileri' adıyla yapılan paylaşımda, "Kendimizi sadece müşterilere değil, müdürlerimize de pazarlamamız isteniyor. Yoksa emeğimizin karşılığını alamıyor, üstüne baskı yiyoruz" denildi.

Zara Emekçileri imzasıyla hazırlanan bildiride konuya ilişkin şu ifadeler yer aldı:

"Yakın zamanda yenilenen Cevahir mağazasında çalışanlara ‘kırmızı ruj’ baskısı yapıldı.

Çalışanlar her gün kırmızı ruj sürmek zorunda! Bu ilk değil! Daha önceleri de aynı mağazada kadın çalışanların her gün farklı ruj sürmeleri zorunlu kılınmıştı. Çalışanların isyan etmesiyle zorunluluk kaldırılmıştı.


Emeğimizi satıyoruz, yetmiyor bedenimize sahip olmak istiyorlar. Çalışanlarını adeta müşterilere pazarlayıp, bedenlerimizi ilgi çekmek, algı manipülasyonu yaratmak için kullanıyorlar.

Zara mağazasında çalışmak isteyenlerin çeşitli elemelerden geçmesi gerekiyor. Ama görüyoruz ki aradıkları nitelik değil.
Adayları, müşteri potansiyellerinin ilgisini çekebilecek lokasyonlara gönderiyorlar. Eğer popüler güzellik algısının getirdiklerine sahip değilseniz, çalışamazsınız. Ama bununla da yetinmiyorlar. Bedenimiz üzerinde ahkâm kesmeye, bedenimize sahip olmak istiyorlar.

Yapılan tacizdir!

Bu benim bedenim, benim kararım!"

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde