Zaman gazetesinin imtiyaz sahibi Kaya: İsmini bilmediklerim dahil tüm acılı insanlardan af diliyorum

Zaman gazetesinin imtiyaz sahibi Kaya: İsmini bilmediklerim dahil tüm acılı insanlardan af diliyorum

Alaeddin Kaya, asılsız iddialar üzerine hakkında başlatılan soruşturma nedeniyle intihara sürüklenen Yarbay Ali Tatar’ın ailesinden af diledi.

Zaman gazetesinin imtiyaz sahibi Kaya: İsmini bilmediklerim dahil tüm acılı insanlardan af diliyorum
16px
24px
09.02.2018 08:55
ABONE OLgoogle

fETÖ çatı davası sanıklarından eski Zaman Gazetesi İmtiyaz Sahibi Alaeddin Kaya, asılsız iddialar üzerine hakkında başlatılan soruşturma nedeniyle intihara sürüklenen Yarbay Ali Tatar’ın ailesinden af diledi.

Kaya, gazeteci Nazlı Ilıcak'ın FETÖ'den yargılanması için de "Siz gerçeklerin ortaya çıkmasını istemiyorsunuz anlamına gelir" dedi.

7’si tutuklu 68’i firari 75 sanığın yargılandığı FETÖ çatı davasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. 

Duruşmada söz alan sanıklardan Alaeddin Kaya, “Bazı acıları paylaşmakta geciktiğim için özür dilerim. Ali Tatar’a kavuşan Satı ana (Ali Tatar’ın annesi) için başsağlığı diliyorum. İsmini bilemediklerim dahil tüm acılı insanlardan özür ve af diliyorum. Lütfen beni affetsinler” dedi. 

'ILICAK'I FETÖ'DEN YARGILARSANIZ BU İŞİN ORTAYA ÇIKMASINI İSTEMİYORSUNUZ DEMEKTİR'

Kaya ayrıca şunları söyledi:

"Nazlı Ilıcak'ı FETÖ'cülükten yargılıyorsunuz. Böyle bir şey olmaz. O zaman siz gerçeklerin ortaya çıkmasını istemiyorsunuz anlamına gelir. 50 bin adam aldınız içeriye. 'Bu işi ben yaptım' diyen çıkmadı ortaya. Böyle bir sistem kurulmuş. Başından beri öyle. Kimse yok ortalıkta. Bu davanın kestirilip atılmasına gönlüm razı olmuyor. Fetullah Gülen olayı Türkiye'nin kimyasını bozdu. Bu dava gerçeklerin ortaya çıkarılması açısından önemli. Benim durumum, faaliyetlerim ortada. Hiçbirini 'yapmadım' demedim. Mesleki faaliyetlerimdi, buralara geldi." 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde