Yol açın!.. Elektrikli ticariler geliyor

Yol açın!.. Elektrikli ticariler geliyor

Ayda 3-4 bin TL arasında yakıt tasarrufu sağlayan elektrikli ticari araçların kullanımı hızla artacak gibi gözüküyor…

Yol açın!.. Elektrikli ticariler geliyor
16px
24px
01.08.2014 12:10
ABONE OLgoogle
Bülent Ekimci'nin haberi

Şehir içi taşımacılık yapan firmalar, filolarına elektrikli araçları da katmaya başladı. Ayda 3-4 bin TL arasında yakıt tasarrufu sağlayan elektrikli ticari araçların kullanımı hızla artacak gibi gözüküyor…

ELEKTİRİKLİ otomobiller geldi gelecek derken elektrikli ticari araçlar hayatımıza girdi bile. Dört saatlik şarj ile şehir içinde 200 km yol kat eden araçların, iki saatlik ara şarjla birlikte günlük kat ettiği yol 300 km’nin üzerine çıkabiliyor. Migros, Ülker, Sofra Grup, Borusan Lojistik, TNT Express, Sürat Kargo, DHL Express ve Aras Kargo gibi şirketler, şehir içi taşımacılıkta elektrikli araç kullanmaya başladı. Filolarındaki birkaç aracı test amacıyla elektrikliye çeviren firmalar, şimdi hızla elektrikli araç sayısını artırmaya başladı…

“GELECEĞE YATIRIM YAPTIK”

Migros Sanal Market’in ilk elektrikli aracını 2013 yılında kullanmaya başladığını belirten Migros Ticaret A.Ş. E-Ticaret Grup Müdürü Rıza Güler, şu anda aktif olarak İstanbul’da toplam yedi adet elektrikli araçla hizmet verdiklerini söylüyor. Migros’un yeni hedefi tüm teslimatlarının yüzde 10’unu elektrikli araçlarla yapmak. Orta vadede elektrikli araçlarla yaptıkları teslimat sayısını artırmayı planladıklarını vurgulayan Güler, “Elektrikli araç kullanımının yüzde 90’a varan enerji tasarrufu sağlaması, çevreye duyarlı, sessiz ve ekonomik olması sebebiyle Migros Grubu’nun sürdürülebilir geleceğe yatırımı olarak düşünüyoruz” diyor.

“DEVLET TEŞVİK ETMELİ”

Elektrikli araçların kısa mesafeli şehir içi ulaşımda tasarruflu olması, kargo şirketlerinin de ilgisini çekiyor. İlk elektrikli aracını 2011 yılında filosuna katan Aras Kargo, 2014 yılına kadar dokuz elektrikli aracı pilot bölge olarak İstanbul’da kullandı. Elektrikli araçların performansından memnun kaldıklarını belirten Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Evrim Aras, geçtiğimiz günlerde filolarına yüzde 100 elektrikli 30 yeni araç daha eklediklerini söylüyor.

Elektrikli araçlar için toplam 5 milyon TL’lik yatırım yapan firma, şu anda Türkiye’nin en geniş elektrikli araç filosuna sahip. Her yıl düzenli olarak filolarına yeni elektrikli araçları katmayı hedeflediklerini vurgulayan Aras, “Bu yıl filomuzdaki 430 araçtan 30’unu elektrikli tercih ettik. Şarj istasyonları yaygınlaşır ve devlet de teşvik ederse önümüzdeki yıl alacağımız 270 aracın çoğu elektrikli olabilir” diyor. 

“3-4 BİN TL TASARRUF ETTİK”

Diğer araçların yanı sıra filosundaki 10 adet de elektrikli araç bulunan TNT Express Türkiye, önümüzdeki yıllarda tüm filosunu elektrikli araca çevirmeyi planlıyor. TNT Express’in İngiltere’de 51 elektrikli araçla hizmet verdiğini ifade eden TNT Express Türkiye Genel Müdürü Çetin Yalçın, İtalya, Belçika, Fransa, Hollanda ve Çin’de dağıtım için elektrikle çalışan kamyonlar kullanıldığını söylüyor. Elektrikli Kango aracın kullanımından ayda 825 litre (3 bin 350 TL) ve elektrikli binek aracın kullanımından da bin 166 litre (4 bin 665 TL) yakıt tasarrufu sağladıklarını belirten Yalçın, hızlı şarj ile 20 dakikada yola çıkmaya hazır olan elektrikli araçlar ile 120 km yol yaptıklarını vurguluyor.

Filolarında sekiz adet hafif ve üç adet de orta ticari olmak üzere 11 elektrikli araç bulunduğunu vurgulayan Sürat Kargo Genel Müdür Yardımcısı Necmi Mert, “Elektrikli araçların şarj süresi kısalır ve daha uzun mesafe gidebilmesi sağlanırsa araçlarımızın yüzde 30’unu elektrikli araç haline getirmeyi planlıyoruz. Bu da yaklaşık 500 araç civarında” diyor.

FİRMALAR TEST AŞAMASINDA

Şehir içi trafikte araçlarını sıklıkla gördüğümüz firmalardan biri de DHL. Firma, tüm dünyada 304 elektrikli ve 303 hibrit araca sahip. Türkiye’de ise elektrikli Segway marka aracın yanı sıra filosunda bir adet elektrikli Fiat Ducato bulunuyor. Karbondioksit salınımlarını her ay kayıt altına alarak online ölçüm ve raporlamalar yaptıklarını vurgulayan DHL Express Türkiye CEO’su Markus Reckling, kiraladıkları elektrikli Fiat Ducato’nun sahadaki analizine göre uygun bölgelerde elektrikli araç kullanımını planlayacaklarını ve beş yıl içinde sahip oldukları elektrikli araç sayısını yüzde 5 artırmayı öngördüklerini söylüyor.

PTT, İstanbul’da iki adet elektrikli eKangoo panelvan kullanmaya başladı. Bu araçlardan bir tanesi Büyükada’da günlük posta ve evrak dağıtımında, diğeri ise İstanbul'un Avrupa yakasında kullanılıyor. Otomatik vitesli, sessiz ve çevre dostu olması nedeni ile fosil yakıtlı araçlara göre daha avantajlı olduklarını ifade eden Posta Dağıtım Merkezi Müdürü İbrahim Acar, “Hizmet araçlarımız genellikle günde 50-60 km yol kat ediyor. Elektrikli araçlar en az 100 km gidebildiğinden posta dağıtım hizmetinde kullanılmaya uygunlar” diyor.

FİRMALARIN YATIRIMLARI ARTIYOR

Türkiye’nin en büyük gıda dağıtım şirketlerinden biri olan Ülker Grubu, satış operasyonlarında iki adet elektrikli eKangoo kullanmaya başladı. Araçların sipariş alan satış elemanları tarafından Üsküdar ve Kadıköy bölgelerinde kullanıldığını belirten şirket yetkilileri, filolarına kattıkları elektrikli araçların test aşamasında olduğunu açıkladı.
Yemek ve servis firması Sofra Grup, filosuna hızlı şarj ünitesine sahip eTrafic Panelvan kattı. Borusan Lojistik, ise filosuna kattığı eDucato ile test sürüşlerine başladı. Tek şarjla 200 km yol kat edebilen eDucato, ara şarjlarla kat ettiği mesafeyi 300 km’ye kadar çıkartıyor. 17 metreküp iç hacme sahip olan araç, Türkiye’de 3.5 ton segmentinde en büyük yük taşıma kapasitesine sahip elektrikli araç olarak kabul ediliyor.

Bir diğer lojistik firması Kühne Nagel, bir adet elektrikli binek eKangoo’yu filosuna dahil etti. Son olarak kombi firması Vaillant da, araç filosunda kullanmak üzere çok sayıda elektrikli araca yatırım yaptı.

AVANTAJI VE DEZAVANTAJI

Elektrikli araçların otomatik olması ve trafikte kullanım kolaylığı sağlaması, sessiz ve gürültüsüz olması, karbon salınımının en alt düzeyde olması, akşam park halindeyken şarj olması ve düşük maliyeti en büyük avantajları. Elektrikli bir araç, ayda ortalama 5 bin km kullanımda dizel araca göre yüzde 10 yakıt tasarrufu sağlıyor. Üç yıl kullanılan dizel bir araç bakıma girdiğinde neredeyse araç bedelinin yarısı kadar masraf yapmanız gerekiyor. Filosunu yüzde 100 elektrikli araçlarla yenileyen firmaların beklentisi ise bu maliyetten kurtulmak.

Türkiye’de, elektrikli araç kullanmanın en önemli dezavantajı ise altyapı eksikliği. Şarj istasyonlarının sayısının artması ve elektrikli araçların kullanılmasının teşvik edilmesi gerekiyor. Pil ağırlığı nedeni ile istihap haddinin düşük olması, şarj süresinin uzun sürmesi, ful şarj ile 100-200 km civarında yol kat etmesi dezavantaj olarak görülebilir. Ancak hızlı şarj üniteleri ile bu sorunu aşmak mümkün. Şarj süresinin kısalması ve daha uzun mesafe yol kat etmesi, birçok firmanın filolarında elektrikli araçların artmasına sağlayacak.

Ticari araçları elektrikliye dönüştürüyor

Osman Boyner’in İtalya’da kurduğu BD İtalya, 1.5 ile 3.5 ton arasında yük taşıyan kapalı kasa ve kombi tarzı ticari araçları Veikoli markası ile elektrikliye çeviriyor. Benzinli ve dizel motoru komple söküp, bilgisayar destekli elektrikli motorlarla donatıyor. BD Otomotiv, İtalya’da araçlardaki elektrik dönüşümünü Türkiye’de de yapmaya başladı. İtalya’da 300 ve Türkiye’de yüzün üzerinde ticari aracı elektrikliye dönüştürdüklerini belirten Osman Boyner, “Elektrik motoruyla çalışan bir ticari araçta verimlilik oranı yüzde 95. A noktasından B noktasına giderken daha az enerji ile daha çok yol alabiliyor. Üstelik benzinli veya dizel motorlara göre çok daha çevreci. Elektrikle çalışmaya en uygun olanlar, şehir içlerinde çalışan ticari araçlar” diyor.

Üç yıl içinde 20-25 büyük müşteriye hizmet vermeye başladıklarını belirten Boyner, MNG ve FedEx’e, TNT, Coca-Cola, PTT ve İGDAŞ’ın da elektrikli ticari araçları test etmeye başladığını söylüyor. Test edip ve olumlu sonuç alanların filolarında elektrikli ticari araç sayılarını artırdığını ifade eden Boyner, Hollanda’daki TNT’den yeni sipariş aldıkları bilgisini veriyor.
Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde