Yıldız Holding’in cirosu 18 Milyarı geçti

Yıldız Holding’in cirosu 18 Milyarı geçti

Ülker markasının sahibi Yıldız Holding, 2007 yılından bu yana adını ulusal ve uluslararası satın almalarla duyuruyor.

Yıldız Holding’in cirosu 18 Milyarı geçti
16px
24px
31.07.2015 15:29
ABONE OLgoogle
Ülker markasının sahibi Yıldız Holding, 2007 yılından bu yana adını ulusal ve uluslararası satın almalarla duyuruyor.

Yurtdışında aldığı ünlü markalarla Türkiye’nin gurur kaynağı olan Holding, 2007’de ünlü çikolata markası Godiva’yı, 2014 başında Amerika’nın en eski ve köklü şekerleme şirketlerinden DeMet’s Candy Company’yi, 2014’ün son ayında İngiltere’nin lider bisküvi markası United Biscuits’i bünyesine kattı.

Yaptığı operasyonlarla grubun 2014 konsolide cirosu United Biscuits hariç 18 milyar TL seviyesini geçti.

Ülker uluslararası markaları satın alırken bir taraftan ortaklıklara da imza attı. Bu ortaklıklardan birini Alman çay devi Milford ile yapmıştı. İki ortak Oba Çay ve Doğa Çay ile piyasada dört yıl boyunca var oldu. Geçen yıl bu ortaklık bitirildi ve Alman ortağın hisselerini Yıldız Holding devraldı. 

Yıldız Holding, çay konusunda ne yapıyor, ortaklık sonrası değişen bir durum var mı diye araştırınca hem şirketin eski unvanı değiştirilmiş olduğunu hem de yeni bir şirket kuruluşu yapıldığını fark ettik. 23 Ekim 2014 tarihinde Milford Yıldız Gıda unvanlı şirketin ismi Enfesler Gıda ve Pazarlama olarak değiştirilmiş.

54 milyon 775 bin TL sermayeli Enfesler Gıda ve Pazarlama da 7 Ekim tarihinde yapılan olağanüstü genel kurul ile kısmi bölünme kararı almış. Kısmi bölünme sonrasında ise Ramazan Bayramı öncesinde 5 milyon 266 bin TL sermayeli Enfes Çay Üretim ve Pazarlama şirketi kurulmuş.

Alman ortakla yolların ayrılmasından sonra çay şirketleri ile ilgili düzenlemeler yapılmış olduğu görülüyor. Yıldız Holding, çay konusunda eskisi kadar öne çıkmıyor. Holding yönetimine, yeni şirketle ilgili olarak “Yeni bir yatırımın ya da ortaklığın habercisi mi?” diye merak ederek soru yönelttik. Holding kanadından yapılan açıklamada yeni bir durumun olmadığı, sadece rutin işlemler olduğu bilgisi ulaştırıldı. Global bir grup haline gelen Yıldız Holding’teki bu gelişmeyi okurlarımızla paylaşmak istedik…

Paar Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde