Yıldırım'dan Bahçeli'ye yanıt: Sayın cumhurbaşkanımız çok net ifade etti, OHAL kalkacak

Yıldırım'dan Bahçeli'ye yanıt: Sayın cumhurbaşkanımız çok net ifade etti, OHAL kalkacak

Başbakan Binali Yıldırım CNN Türk'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, Bahçeli'nin OHAL ile ilgili sözlerine de yanıt verdi.

Yıldırım'dan Bahçeli'ye yanıt: Sayın cumhurbaşkanımız çok net ifade etti, OHAL kalkacak
16px
24px
21.06.2018 05:14
ABONE OLgoogle

Başbakan Binali Yıldırım'ın öne çıkan mesajları şöyle:

Kandil operasyonu adım adım ilerliyor. Orası kuş uçuşu aşağı yukarı 90 kilometre, karayoluyla biraz daha uzun, 110 kilometre filan. Şu anda zannediyorum bölgede 40 kilometre derinliğe kadar, 400 kilometrekarelik bir alan güvenlik güçlerimizin kontrolüne geçmiş durumda. Temizlik yapa yapa, sahayı yumuşatarak daha derinliğe doğru güvenlik unsurlarımız, özel kuvvetlerimiz, silahlı kuvvetlerin profesyonel askerleri bu şekilde bölgede faaliyetlerini sürdürüyorlar.

(Kandil'de lider kadrosunda da vurulanların olduğu haberleri) Bu yönde haberler geliyor ama şu anda teyit edilmiş bir bilgi yok.

'ABD İLE KONUŞARAK ÇÖZMEKTEN YANAYIZ'

Her şeye rağmen Münbiç işi olumlu bir adımdır. ABD ile işleri görüşerek, konuşarak çözmekten yanayız. İlişkilerimizi bozmaktan yana değiliz.

(Münbiç/ABD ile ilişkiler) Ama 'Ne pahasına olursa olsun', bunu bizden beklerlerse bu yanlış olur. Türkiye alternatifsiz değil.

ABD ile ilişkiler) Türkiye onların, gönülleri geldiği, canları istediği zaman savunma sistemi verecekleri, istemediklerinde 'bir dakika' diyecekleri bir ülke değildir.

(ABD ile ilişkiler) Ümit ederiz ilişkiler daha fazla gerilmez. Çünkü Türkiye, NATO'nun köklü bir ülkesi, ABD'den sonra en güçlü ülkesi.

(Bahçeli'nin OHAL açıklamasının hatırlatılması üzerine) Sayın cumhurbaşkanı çok net bir şekilde OHAL'in kalkacağını açıkladı. Normal şartlarda zaten 17 Temmuz'da doluyor tarih. Yeni hükümet uzatma teklifi vermeyince OHAL kalkmış olacak. FETÖ'cülerin çoğu zaten ya tutuklu ya hükümlü. Bir sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum. 

'İKİSİNDEN BİRİ YANLIŞ'

Muharrem İnce eğer cumhurbaşkanı adayı olarak bu vaatleri veriyorsa, bir yandan da 'parlamenter sisteme döneceğiz' diyorsa, bunları yapma şansı yok. Açsın seçim beyannamelerine baksın. Bilmiyor, çünkü seçim beyannamesini parti başkanı açıklıyor. Orada cumhurbaşkanının temsili makam olduğu yazıyor. Temsili makam olan cumhurbaşkanı nasıl bu işleri yapacak. İkisinden biri yanlış. Ya parlamenter sisteme dönme iddiası yanlış, yahut da söylenen bu vaatlerin hiçbirinin gerçekleşme şansı yok.

'BUGÜNE KADAR HİÇBİR GÖREVE TALİP OLMADIM'

Ben bugüne kadar hiçbir göreve talip olmadım, bundan sonra da böyle bir talip olma durumum yok. Partim ne gerekiyorsa, nasıl bir görev veriyorsa ben o görevi büyük bir aşkla yaparım. Milletimizin vereceği her tür sorumluluğu yaparım. İzmir benim seçim bölgem, İzmir'den milletvekili adayıyım. İzmirliler tekrar bana güvenlerini gösterirse birinci derecedeki işim İzmir'e daha çok zaman ayırmak.

(İnce'nin en büyük vaadinin mutluluk ve huzur olduğunun hatırlatılması üzerine) İlaç mı verecekler? Mutlluluk ilacı mı verecekler? Nasıl mutlu edeceklermiş? Yol yapmazsanız insanlar mutlu olmaz. Trafikte cinnet geçirirse insanlar mutlu olamazlar.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde