Yiğit Bulut'tan Halkbank olayı: İşlem yetkisini almak istiyorlar

Yiğit Bulut'tan Halkbank olayı: İşlem yetkisini almak istiyorlar

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, Halkbank konusunu değerlendirdi

Yiğit Bulut'tan Halkbank olayı: İşlem yetkisini almak istiyorlar
16px
24px
30.03.2017 11:05
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, İngiliz ve Amerikan bankalarının Halkbank'ı hazmedmediğni ve bankanın işlem yapma yetkisini elinden almak istediklerini söyledi.

Dün akşam A Haber’de yaptığı açıklamada Bulut, “Halkbank operasyonunu kaldığı yerden devam ettirmeye çalışıyorlar. Halkbank’ın uluslararası işlem yapma yetkisini elinden almak istiyorlar” dedi.

Bulut, “Halkbank’a ne yapmak istiyorsunuz? Uluslararası Swift kodlarını mı iptal etmek istiyorsunuz? Petrol parasının Halkbank’a yatırılması sizi çok mu üzdü?”  diye konuştu.

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını ihlal etmek suçlamasıyla ABD'de tutuklanmıştı. 

Atilla, İran ve Türk vatandaşı Reza Zarrab ile işbirliği yaparak İran hükümeti ve ülkedeki diğer kurumlar adına ABD bankaları üzerinden yüz milyonlarca dolar tutarında yasa dışı işlem yapmakla suçlanıyor.

Bulut Zarrab davasına bakan savcıyla ilgili de, “FETÖ ile organik bağlantısı olan savcı yardımcısının FETÖ ile çalıştığına dair çok büyük kanıtlar var” dedi.

İran'a yaptırımları Türkiye üzerinden altın ticareti yaparak deldiği iddiasıyla yargılanan Reza Zarrab davasına bakan ABD'li savcı Preet Bharara da istifa etmeyi reddetmesinin ardından Başkan Donald Trump yönetimi tarafından görevden alınmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde