Yahya Ülker, yönetim kurullarına girmeye başladı

Yahya Ülker, yönetim kurullarına girmeye başladı

Yahya Ülker ilk olarak Yıldız Holding’in ana hissedarı Kökler Holding’in yönetiminde yer almıştı.

Yahya Ülker, yönetim kurullarına girmeye başladı
16px
24px
20.03.2019 11:35
ABONE OLgoogle

Türk iş dünyası içinde son dönemlerde en çok konuşulan isimlerden biri hiç kuşkusuz Yıldız Holding’in patronu Murat Ülker’dir. Yaptığı satın almalar ve şirket satışlarıyla her daim gündemde. 2007’de 850 milyon dolara Godiva’yı, 2014’te McVities markasının sahibi United Biscuits’i 3.3 milyar dolara satın aldı. Ana iş kolu olarak belirlediği bisküvi, çikolata ve atıştırmalık grubunu da Pladis çatısı altında toplayarak yeniden yapılandırdı.

Bugün Yıldız Holding’in 14 ülkede 80 fabrikası var. Çalışan sayısı 45 bini Türkiye’de, 60 binin üzerinde. 2018 cirosu resmi olarak açıklanmadı ancak konsolide cironun 50 milyar TL seviyesinde olduğu tahmin ediliyor. Grubun bugünlere gelmesinde hiç kuşkusuz Murat Ülker’in rolü büyük.   Murat Ülker'in oğlunu hangi şirket kaptı?

Babası Sabri Ülker’den bayrağı 2000 yılında devraldı. Bu tarihten sonra icranın başında hep Murat Ülker oldu. Bayrağı çok yukarılara taşıdı. Yıldız Holding, bugün Türkiye’nin üç büyük holdinginden biri. İstanbul Erkek Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde okuyan Murat Ülker genç yaşta grup şirketlerinde görev almıştı. 1984 yılında çalışmaya başlamıştı. 

 

Ülker’in üç oğlu var. En büyük oğlu Yahya Ülker. İkizler Mustafa ve Fatih ise henüz lise çağında. Yahya Ülker’den bahsetmek istiyoruz. Koç Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 2016’da mezun olan Yahya Ülker, İsviçre Merkezli Mirabaud&Cie SA Grup’ta bankacılık üzerine deneyim kazandıktan sonra ABD merkezli Possible reklam ajansında ve tüketici araştırmaları üzerine çalışan Londra merkezli Kantar Ajansı’nda tecrübe edindi.

Daha sonra İsviçre merkezli Kambly SA’da bisküvi üretimi üzerine kısa bir süre çalıştıktan sonra yine merkezi İsviçre’de bulunan Credit Suisse’de bankacılık alanında deneyim kazandı. 2017’de Yıldız Holding’in inovasyon ve ürün geliştirme alanında araştırmalar yapan şirketi Northstar Innovation’da Genel Koordinatör olarak göreve başladı. Halen inovasyon, Ar-Ge ve e-ticaret konularından sorumlu olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Dijital Transformasyon Komite Üyesi olarak Yıldız Holding’in kurumsal dijital stratejisini oluşturmada aktif olarak görev alıyor. 

Yahya Ülker ilk olarak Yıldız Holding’in ana hissedarı Kökler Holding’in yönetiminde yer almıştı. Şimdi üç şirketin yönetim kuruluna daha girdi. Kestel Unlu Mamuller Sanayi ve Ticaret A.Ş., E Star Global E Ticaret Satış ve pazarlama A.Ş. ve Pasifik Tüketim Ürünleri Satış ve Ticaret A.Ş. unvanlı şirketlerin yönetim kuruluna girdi.

Eğitim süreci tamamlandı. Mayıs ayında da evleniyor. Artık Yıldız Holding şirketlerinde babasının yanında görev almaya başladı. Bu gelişmeyi duyuralım istedik. Bundan sonra Yahya Ülker de yakın takibimizde olacak…

6 NİSANDA EVLENİYOR

Not: Fettah Tamince’nin 21 yaşındaki kızı Hatice Tamince ile Murat Ülker’in 25 yaşındaki oğlu Yahya Ülker geçen aylarda aile arasında gerçekleştirilen bir törenle nişanlanmıştı. Düğün, 6 Nisan Cumartesi günü Dubai'de yapılacak. 

Para Dergisi

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde