YSK: Beyan ettiği yerde oturmayan oy kullanamayacak

YSK: Beyan ettiği yerde oturmayan oy kullanamayacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), beyan ettiği adreste oturmadığı belirlenen seçmenlerin kayıtlarının dondurulacağını açıkladı.

YSK: Beyan ettiği yerde oturmayan oy kullanamayacak
16px
24px
12.01.2019 17:20
ABONE OLgoogle

YSK’nın açıklaması, Niğde ve İstanbul’da ‘olağan dışı’ seçmen hareketlerinin yaşandığı yönünde haberlerin yayınlanmasının ardından geldi.

CHP, Üsküdar’da üç evde 122 seçmenin kayıtlı olduğunu açıklarken Büyükada’da da metruk evler üzerine seçmenlerin kaydedildiğini ifade etmişti. Ayrıca adada bazı kişilerin yaşamadıkları evlere de kaydedildikleri dile getirilmişti.   Ulukışla ‘mucizesi’: Nüfus 5 bin 800, seçmen 5 bin 900

Bir başka iddia da Niğde’nin Ulukışla ilçesi için dile getirilmişti. Ulukışla’da nüfustan fazla seçmenin olduğu öne sürülmüştü.

Kurul, internet sitesinden şu açıklamayı yayınladı: “31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimine ilişkin bazı bölgelerde seçmen hareketinin olduğu ve bu hareketin muhtarlık seçimlerini etkilemeye yönelik olarak yapıldığı hakkında; basında haberler yer almakta olup, bazı ilçe seçim kurulu başkanlıkları ile siyasi partilerden de Başkanlığımıza bilgiler ulaşmaktadır.  

4-17 Ocak 2019 tarihleri arasında muhtarlık bölgesi askı listeleri güncelleştirilmek üzere askıya çıkarılmıştır. Yapılan tahkikat sonucunda beyan edilen yerleşim yerinde oturmadığı belirlenen seçmenlerin kayıtları dondurulacak olup, bu durumda olan seçmenler askı süresi içinde gerçek yerleşim yerlerine kayıtlarını aldırmadıkları takdirde önceki yerleşim yerinde de oy kullanamayacaklardır.

Bu nedenle; seçmenlerimizin gerçek yerleşim yerlerinde kayıtlı olmaları, oy kullanma yetkileri bakımından yasal zorunluluktur.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde