Uzungöl'deki 862 kaçak yapı 'imar barışı' için başvurdu

Uzungöl'deki 862 kaçak yapı 'imar barışı' için başvurdu

Çaykara ilçesindeki dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de, yıkım kararı bulunan 862 kaçak yapının sahibi, 'imar barışı'ndan yararlanmak için başvuru yaptı.

Uzungöl'deki 862 kaçak yapı 'imar barışı' için başvurdu
16px
24px
14.08.2018 19:09
ABONE OLgoogle

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Çevre Mühendisleri Odası Genel Merkez Yöneticisi Vildan Özmen, 'imar barışı'nın Uzungöl'ü olumsuz etkileyeceğini savunarak, " Uzungöl, artık turizm vasfından çıkıp, şehirleşmeye gidiyor" dedi.

Kamuoyunda 'imar barışı' olarak bilinen, 13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen 'yapı kayıt belgesi' verilmesine ilişkin düzenleme, Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki yaylalarda inşa edilen ve yıkım kararı alınan çok sayıda kaçak yapının sahibini harekete geçirmişti.

Doğu Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden olan, yerli turistin yanı sıra özellikle Körfez ülkelerinden gelen binlerce turistin de ziyaret ettiği Trabzon ’un Çaykara ilçesindeki  Uzungöl'de restoran, otel, kafe ve pansiyon sahipleri 'imar barışı'ndan yararlanmak için harekete geçti. 

Uzungöl'de 'İmar Kanunu'na muhalefet' suçundan 1,5 ile 4 yıl arasında hapis cezası alan ve binaları yıkım aşamasına gelen 862 kişi, 'imar barışı' için başvuru yaptı. Düzenlemeden yararlanmak isteyen yapı sahipleri, e-devlet üzerinden ya da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca görevlendirilen resmi kurumlardan başvuruda bulundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde