Üzeyir Garih'in torunu Tal Garih: Yapay zekaya odaklandık

Üzeyir Garih'in torunu Tal Garih: Yapay zekaya odaklandık

Alarko Holding Kurucu Eş Başkanı Merhum Dr. Üzeyir Garih'in torunu Alarko Stratejik Planlama Müdürü Tal Garih, dedesinden aldığı ilhamla şirketin geleceğe yönelik yapılanmasında  Endüstri 4.0 ve yapay zeka üzerine odaklandığını belirtti.

Üzeyir Garih'in torunu Tal Garih: Yapay zekaya odaklandık
16px
24px
06.02.2019 12:42
ABONE OLgoogle

Enerji, müteahhitlik, turizm, iklimlendirme ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteren Alarko, enerjide çeşitli kaynaklardan elektrik üretimi, ticareti ve dağıtımı, iklimlendirmede Carrier şirketi ile ortaklık, turizmde Hillside markası, GYO şirketi ve müteahhitlikte metro, otoyol ve arıtma tesisleri gibi alt ve üst yapı projelerinin inşası devam ediyor. 1320 MW kurulu güce sahip Karabiga Termik Santrali önemli projelerden biri olduğunu belirten Tal Garih, Batı Çin- Batı Avrupa Otoyol Projesi'nin parçası olan Büyük Almati Çevre Yolu Projesi Sözleşmesi gündemdeki bir diğer önemli konu olduğunu söyledi.

Garih, Alarko Holding’teki yapılanmayla ilgili ; ‘Tüm iş geliştirme süreçlerini stratejik planlama müdürlüğünün altında konsolide ettik. Böylelikle iş geliştirmeye sadece finansal açıdan değil stratejik açıdan da bakar hale geldik" diyor. Garih, şirketin özellikle dijital dönüşüm projeleriyle ilgileniyor.

Gelecek dönem için stratejileri belirlerken yapay zeka, Endüstri 4.0 ve teknolojik alt yapı konularına değinerek "Şirket olarak insan gücümüzü, bilgimizi ve yatırım felsefemizi endüstri 4.0 kavramlarına yönelik uyarlayarak bildiğimiz alanlarda geliştireceğiz. Örneğin güneş, hidro ve rüzgar gibi yenilenebilir enerji yatırımlarına odaklanıyoruz, fırsatları değerlendiriyoruz. Kurumsal hafıza ve değişim yönetimi anlayışlarını harmanlayıp bir karma içerisinde bütünleştiriyoruz. 2033 yılına kadar mevcut iş kollarının neredeyse yarısının tamamen yok olup yerlerine yenilerinin türeyeceğini öngörülüyor. Bu doğrultuda ciddi planlamalar yapmak elzem. Yedi yıl sonra iş gücünün yüzde 76'sını milenyallerin, Y ve Z nesillerin oluşturması bekleniyor. Bu sebeple organizasyonların gençleri tanıma ve onlara göre şekillenmesinin önemi gün geçtikçe artacak. Gittikçe açık yetenek ekonomisine doğru gidiyoruz" dedi.

Tal Garih Hakkında :

2007'de Virginia Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler ve Psikoloji bölümlerinden çift ana dalla mezun olan Tal Garih, sonrasında yüksek lisans eğitimini ise New York Üniversitesi, İşletme ve Politika alanlarında onur listesine girerek tamamladı. Alarko'daki misyonu dışında Bahçeşehir Üniversitesi İşletme Fakültesinin Yönetim Kurulu Başkanı ve Öğretim Üyesi olmakla beraber Yenibirlider Derneğinin de Yönetim Kurulu Üyeliği'ni yürütüyor. 2010 yılından bu yana, Alarko bünyesinde turizm, enerji alanlarında çeşitli görevlerde bulundu. Şimdi ise görevine Alarko Stratejik Planlama Müdürü olarak devam ediyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde