Ürdün Kralı ile Veliahtı, James Bond'a özendi

Ürdün Kralı ile Veliahtı, James Bond'a özendi

Ürdün'de Haşimi hanedanlığının 'savaşçı kral ile veliaht prens' oyunları bitmek bilmiyor.

Ürdün Kralı ile Veliahtı, James Bond'a özendi
16px
24px
02.07.2018 22:41
ABONE OLgoogle

Bu kez Kral 2. Abdullah, oğlu Hüseyin'i 24. yaş gününü kutlamak için gerçek kurşunlar kullandıkları bir askeri tatbikata çıkardı. Kraliçe Reina'nın sosyal medyada paylaştığı görüntülere göre baba-oğulun performansı James Bond filmlerini aratmadı.

Ürdün Kralı 2. Abdullah ile oğlu Hüseyin, daha yeni silahlar, daha gösterişli otomobiller ve James Bond filmlerini aratmayan aksiyonlarla sahnelere geri döndü.

Klasik Haşimi tarzı doğum günü tatbikatının videosunda Kral ile Veliaht Prens üzerlerindeki çeşit çeşit silahın şarjörlerinden gerçek kurşunlar boşaltırken, blokların arkasında siper alırken, birlikte baskın yaparken görülüyor.

Sahnelerden birinde Prens Hüseyin aracı çalıştırıyor, kapıyı ayağıyla açıp tavana silahı dayayan Kral Abdullah, oğlu son sürat sürerken ateş ediyor, sonunda o da araca giriyor.

Pek çok Arap kraliyetinde olduğu gibi Ürdün Kralı ile Veliaht Prensi de İngiltere'nin meşhur Sandhurst Askeri Akademisi'nde mezun oldular, üstüne helikopter pilotu da oldular. 

Geçen ay Hüseyin ilk kez helikopterde tek başına uçmasının ardından diğer pilot arkadaşlarının başından aşağı bir kova su dökmesinin videosunu paylaşmıştı.

Gençliği ve becerikliliğiyle Haşimi hanedanlığının yıldızı olan Hüseyin'in Instagram'da 1.5 milyon takipçisi var. Veliaht, İngiltere 2. Veliaht Prensi William'ı Ürdün'de gezdirirken ve birlikte Dünya Kupası maçı izlerken fotoğraflarını da Instagram'da paylaştı.

3 milyondan fazla Filistinli mültecinin yaşadığı, üzerine 1.4 milyon Suriyelinin sığındığı Ürdün, IŞİD'e karşı savaşta rol aldı.

Şubat 2015'te IŞİD, esir aldığı Ürdünlü pilot Muaz Safi Kesasibe'yi kafese koyup diri diri yakmasının görüntülerini yayımlamıştı.

ÜRDÜN'DE KRALİYETİN HAYATTA KALMA MÜCADELESİ

Bunun üzerine Kral Abdullah, pilot üniformasını giyip IŞİD'e yönelik hava bombardımanına katılmıştı.

Kendisini 'savaşçı kral' olarak takdim eden Abdullah, Ürdün'ün askeri kabiliyetlerini sergilemek için hiçbir fırsatı kaçırmıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde