Ünlü patron İngiltere'de 4 ayda fabrika açtı

Ünlü patron İngiltere'de 4 ayda fabrika açtı

Ülker, İngiltere’de 4 ay içinde üretime hazır hale getirdi

Ünlü patron İngiltere'de 4 ayda fabrika açtı
16px
24px
29.04.2016 07:58
ABONE OLgoogle
2014 yılında Yıldız Holding bünyesine katılan United Biscuits’in İngiltere’deki önemli üretim tesislerinden biri olan Carlisle Fabrikası, sel felaketinden 4 ay sonra üretime başladı.

Aralık ayında Desmond sel felaketi sebebiyle hasar gören fabrika çok hızlı bir zamanda tekrar üretime geçti. Fabrikanın açılışını ise Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker yaptı.

Yıldız Holding bünyesine geçen United Biscuits’in İngiltere’deki tarihi tesisi, sel felaketinden 4 ay sonra üretime başladı. Geçtiğimiz yıl aralık ayında Desmond fırtınası sonrasında, İngiltere’nin Carlisle bölgesinde meydana gelen sel felaketinden United Biscuits’in Carlisle Fabrikası da etkilenmiş ve bir süre üretime ara vermek zorunda kalmıştı. Yoğun çalışmalar sonucu, yeniden üretime başlayan fabrikanın açılışını Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker yaptı. Ülker, fabrikanın çalışanlarını özverili çalışmalarından ötürü tebrik etti. 

İLANLA DUYURMUŞTU

United Biscuits’in 17 fabrikasından biri olan Carlisle’deki fabrika, dünyada Carr’s Table Water Biscuits’in üretildiği tek tesis olma özelliğini taşıyor. Yerel kaynak suyu kullanılarak geleneksel tuğla fırınlarda pişirilen krakerler, tüm dünyada tüketiciyle buluşuyor. Üretimine bir süre ara verilen Carr’s Table Water Biscuits ve Ginger Nuts’ın raflarda görünürlüğü azalmaya başlayınca, ülkedeki bisküvi tutkunları alarma geçmişti. Yoğun baskı altında kalan fabrika, müşterilerine hazırladıkları bir ilanla en kısa sürede üretime geçeceklerini duyurmuştu.

Murat Ülker, fabrikada çalışanlara seslenerek, “Carlisle, bisküvi işini kalbinde taşıyan bir şehir ve bu şehrin kalbinde de bu fabrika var. Çalışma arkadaşlarımızın bu süreçte gösterdiği çaba, fevkalade” dedi.

39 MİLYON LİTRE SU

Carlisle Bölgesi’nin en önemli üretim tesislerinden biri olan fabrikada 620 kişi çalışıyor. Fabrikada her gün yaklaşık 6 milyon adet kraker üretiliyor. Yoğun ve yorucu bir çalışma ile fabrikadan 39 milyon litre sel suyu atıldı, 376 ton atık çıkarıldı ve 3 kilometre kablo değiştirildi. 4 ay süren çalışmaların ardından fabrika Murat Ülker’in moral ziyareti ile yeniden üretime açıldı.

Açılışta çalışma arkadaşlarıyla bir araya gelen Murat Ülker, “Bu takım ruhu, işbirliği, özveri hepimize ilham olacak nitelikte. Biz bir aile şirketiyiz. Fabrikalar da aileler gibidir. Zor dönemlerde aileler bir araya gelir ve bunun üstesinden birlikte gelmeye çalışır. Sel felaketi sonrası Pladis ailesi olarak destek vermek için birlik olduk ve Carlisle ailesi olarak bunu birlikte atlattık” şeklinde konuştu.



GALLER PRENSİ DE GELMİŞTİ

Galler Prensi Charles, sel felaketi sonrası fabrikayı ziyaret etmişti. Prens Charles, sel felaketinin şehirdeki en büyük işveren fabrikayı nasıl etkilediğini yakından incelemişti. 2014 yılında Yıldız Holding’e katılan United Biscuits’in İngiltere’deki önemli üretim tesislerinden biri olan bu fabrika, 1981 yılında üretime başladı. Tesiste yılda 80 bin ton bisküvi ve kraker üretimi yapılıyor.
Ceyhun Kuburlu/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde