Ünlü iş adamından gıdaya 6 Milyon Euro yatırım

Ünlü iş adamından gıdaya 6 Milyon Euro yatırım

Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kibar, Assan Gıda'nın bu yıl 6 milyon euroluk yatırım yapmayı planladıklarını söyledi.

Ünlü iş adamından gıdaya 6 Milyon Euro yatırım
16px
24px
28.07.2016 11:56
ABONE OLgoogle
Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, Grup şirketlerinden Assan Gıdanın bu yıl 6 milyon euroluk bir yatırım yapacağını belirtti.

Assan Gıda açıklamasına göre, şirketin Susurluk'taki fabrikasında düzenlenen törenle sezonun ilk domatesleri karşılandı.

Törene, Ali Kibar ve Kibar Holding Üst Yöneticisi (CEO) Tamer Saka başta olmak üzere Holdingin diğer üst düzey yöneticileri ile çalışanlar ve çiftçiler de katıldı.

Kibar, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin endüstriyel domates üretiminde 2,6 milyon ton ile dünyada 5. sırada yer aldığını, bu payın gelecek yıllarda daha da artmasının beklendiğini vurguladı.

Dünya talebinin yüzde 7'sini karşılayan Türkiye'nin, bu pazardaki en güçlü oyuncular arasında olduğuna dikkati çeken Kibar, bu sebeple gelecek yıllara yönelik stratejiler geliştirdiklerini dile getirdi.

Kibar, Assan Gıdanın bu yıl 6 milyon euroluk yatırım yapacağını kaydederek, "Fabrikamızda üretim optimizasyonu ve genel iyileştirmeleri kapsayan 6 milyon euroluk yeni yatırımlarımızla otomasyonu artırmakla istihdamı da arttırmayı planlıyoruz." ifadelerini de kullandı.

4 kıtaya ihracat yapıyor

1998 yılından bu yana faaliyet gösteren Assan Gıda, Türkiye’nin en büyük ketçap ve sos  ihracatçısı. Dünyada en fazla domates işleyen fabrikalar içinde 38. sırada bulunan Assan Gıda, Türkiye’de ve Avrupa’da birçok müşteriye, özel markalı ürünleri ve kendi markaları Kingtom ve Colorado ile salça, ketçap, mayonez ve sos kategorilerinde geniş bir ürün portföyü sunuyor. Sadece ketçapta 90’a yakın değişik lezzetlerde ürünü bulunan Assan Gıda, 4 kıtada 30'dan fazla ülkeye ihracat yapıyor. Ortadoğu, Kafkaslar ve Afrika’da birçok ülke için salça, Avrupa’da özellikle büyük zincir marketler için ketçap ve sos ürünleri üreten firma, dünyanın birçok ülkesindeki çok uluslu şirketlere hammadde olarak salça, biber salçası ve biber suyu veriyor. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde