Ünlü fonlar Türk şirketleri için masada

Ünlü fonlar Türk şirketleri için masada

The Abraaj Group 2018’de iflas etmişti. Dubai kökenli bu ünlü fonun Türkiye’de birçok yatırımı bulunuyordu.

Ünlü fonlar Türk şirketleri için masada
16px
24px
19.07.2019 09:45
ABONE OLgoogle

Firmanın internet sitesinde yer alan bilgilere göre fonun Türkiye'de altı şirkette yatırımı var. Biletall, Netlog, Fibabanka, Hepsiburada, Yörsan, Republika yatırım yaptığı şirketler olarak sıralanıyor.

The Abraaj Group geçen yıl haziran ayında Türkiye fonlarını yöneten birimini bir başka fon şirketi olan Colony Capital'e sattı. Türkiye’deki yatırımlar bu satışla yeni fonun kontrolüne geçti. Yörsan tekrar satışta! Soros hangi şirkete talip oldu?

Geçtiğimiz aylarda Yörsan ile ilgili bir kulis haberini vermiştik. Yörsan ile ilgili satış görüşmeleri yapıldığını aktarmıştık. Bize yeni bilgiler gelmeye başladı.

Öğrendiğimize göre, fon yatırım yaptığı diğer şirketler için de görüşmeler yapıyormuş. Lojistik sektörünün büyüklerinden olan Netlog’daki hisseler için ciddi pazarlıklar yapılıyormuş.

Duyumlarımıza göre sektörün liderleri arasında yer alan Netlog için başta Mark Mobius’un yönetici olduğu Templeton Fonu olmak üzere 5-6 talipli varmış.

Pazarlık ağırlıklı olarak Netlog üzerinde dönse de diğer şirketlerdeki hisseler için de temaslar söz konusuymuş.

Para Dergisi

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde