Ünlü film yapımcısı ve mekan işletmecisi canına kıydı

Ünlü film yapımcısı ve mekan işletmecisi canına kıydı

Film yapımcısı ve mekan işletmecisi Aliye Turagay, canına kıyıp herkesi şoke etti!

Ünlü film yapımcısı ve mekan işletmecisi canına kıydı
16px
24px
22.05.2018 05:33
ABONE OLgoogle

8 İstanbul, Bird, Flamingo ve Fenix gibi açtığı her restoran trend olan Aliye Turagay, canına kıyıp herkesi şoke etti!

Beynindeki tümör yeniden nükseden Turagay'ın, çok yakında felç olma ihtimali sebebiyle kimseye yük olmamak için intihar ettiği konuşuluyor.

Bugün Bebek Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından ebediyete uğurlanacak olan Aliye Turagay'a Allah'tan rahmet, kızı Ayşecan ve hayat arkadaşı Joost Rooijmans başta olmak üzere tüm sevenlerine sabır dilerim.

Bu arada Turagay, köpeklere aşık olduğu için ailesi, dostlarından cenazeye çelenk göndermek yerine hayvan barınaklarına bağışta bulunmalarını rica etmiş. (Bülent Cankurt/Sabah)

Aliye Turagay kimdir?

Aliye Turagay, İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünü bitirdi. Sinema sektöründe prodüktör ve yönetmen yardımcısı olarak yer almasının yanında 1979 yapımı “Hazal” ve 1981 yapımı “Deli Kan” filmlerinde de oyuncu olarak rol aldı. Sinemanın ardından gastronomi ve eğlence sektörüne yönelen Turagay, her birine “başka bir dünyayı ve bakışı temsil ettiğine” inandığı kuş isimlerini verdiği ve kendi dönemlerinin en iyileri arasında gösterilen 8 İstanbul, Bird, Flamingo, Fenix gibi mekanların işletmeciliğini üstlendi.

Turagay son olarak Bebek Baylan Pastanesi’nin işletmeciliğini yürütüyordu. Hayvan sevgisi ve sokak hayvanlarına düşkünlüğü ile bilinen Aliye Turagay, 19 Mayıs Cumartesi günü hayatını kaybetti.

Turagay’ın cenazesi 22 Mayıs Salı günü öğle namazını müteakip Bebek Camii’nden kaldırılacak.  Turagay’ın ailesi, cenazeye çelenk gönderilmesi yerine hayvan barınaklarına bağış yapılması ricasında bulundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde