Ülker kurmuştu! Aziz Yıldırım gitti, Ali Koç geldi

Ülker kurmuştu! Aziz Yıldırım gitti, Ali Koç geldi

Ülker’in 2015’te kurduğu Akfin Gayrimenkul şirketinden bahsediyoruz.

Ülker kurmuştu! Aziz Yıldırım gitti, Ali Koç geldi
16px
24px
05.07.2019 15:55
ABONE OLgoogle

Tam bir yıl önce bir kulis haber yazmıştık. Haberde Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ve Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım’ın aynı şirketin yönetim kurulunda yer aldığı anlatılıyordu.

Ülker’in 2015’te kurduğu Akfin Gayrimenkul şirketinden bahsediyoruz. Öğrendiğimize göre, bu şirket, Fenerbahçe Basketbol Takımı tarafından kullanılan Ülker Sport Arena’nın hemen bitişiğindeki araziyi alarak burayı değerlendirmek üzere kurulmuş.

Henüz bu araziyi değerlendirmiş değiller ama protokol gereği şirketin yönetimi Yıldız Holding ve Fenerbahçe Spor Kulübü yönetimlerinden oluşuyor. Bir önceki yönetimde Fenerbahçe’yi Aziz Yıldırım ve Salih Ozan Balaban temsil ediyordu.

Yıldırım başkanlıktan ayrılalı bir yılı geçti ancak yönetimde duruyordu. Geçen ay yapılan genel kurulda Akfin Gayrimenkul’ün yönetimi değişti.

Ali Koç ve Semih Özsoy şirketin yönetim kuruluna girdi. Şirkette Ali Koç Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı, Semih Özsoy da yardımcılığını üstlenmiş. Mehmet İman ve Ahmet Özaktaç Yıldız Holding temsilcileri olarak yönetimde yer almış.

Murat Ülker yönetimde yok ama şirkette imza yetkisi bulunuyor. Bu arada 110.5 milyon TL sermayeye sahip olan şirket merkezinin Yıldız Holding ile aynı olduğunu da belirtelim…

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde