Üç şirketin hisselerine tedbir

Üç şirketin hisselerine tedbir

Borsa İstanbul, üç şirketin hisseleri için tedbir kararı uygulayacak.

Üç şirketin hisselerine tedbir
16px
24px
16.07.2018 07:12
ABONE OLgoogle

Borsa İstanbul, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında üç hisse için karar verdi. Bu kapsamda Kalkınma Bankası, Beyaz Filo ve Metemtur Otelcilik'te açığa satış ve kredili işlem yasağı uygulanacak.

Borsa İstanbul, Sermaye Piyasası Kararı uyarınca geçtiğimiz Eylül ayında devreye aldığı Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Kalkınma Bankası, Beyaz Filo ve Metemtur Otelcilik'te açığa satış ve kredili işlem yasağı uygulayacak.

VBTS uygulaması kapsamındaki tedbirler bugünden başlayarak 30 Temmyz seans sonuna kadar geçerli olacak.  Beyaz Filo sahiplerine ‘piyasa dolandırıcılığı’ suçlaması

VBTS'nin birinci tedbiri olan açığa satış ve kredili işlem yasağı ardından 15 gün süre sonunda volatilitenin devam etmesi durumunda, ikinci tedbir olan "Brüt Takas" tedbiri uygulanıyor ve bu sırada ilk tedbirin sınırlamaları da devam ediyor. Ancak Borsa, ilk tedbirin volatilite üzerinde etkisi olmaması durumunda ikinci tedbiri uygulamak için 15 gün beklemeyebiliyor.  Beyaz Filo hisselerinde de operasyon

Borsa yönetimi, aşırı volatil hareket gösteren hisselerde VBTS uygulamasına gidiyor.

VBTS tedbirleri, grup değişimi, pazar değişimi veya diğer nedenlerden kaynaklanan yasak ve brüt takas uygulamalarından farklı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde