Türk modacılardan THY'ye tepki: Milli havayolu diyeceksin, İtalyanlarla çalışacaksın

Türk modacılardan THY'ye tepki: Milli havayolu diyeceksin, İtalyanlarla çalışacaksın

Türk Hava Yolları'nın yeni sezon üniformalarının İtalyan modacı Ettore Bilotta tarafından hazırlanmasına Türk modacılar tepki gösterdi.

Türk modacılardan THY'ye tepki: Milli havayolu diyeceksin, İtalyanlarla çalışacaksın
16px
24px
12.09.2018 13:58
ABONE OLgoogle

Türk Hava Yolları, yıllar sonra personel üniformalarını değiştirdi... Tasarımın İtalyan modacı Ettore Bilotta'ya yaptırılmış olması Türk modacılar tarafından tepkiyle karşılandı,  "Keşke yerli ve milli olsaymış" denildi. 

Debenhams, Hudson, Barneys ile Bongenie Greider’in de aralarında bulunduğu dünya çapındaki alım gruplarının temsilcileri The Core İstanbul’a katılarak Türk tasarımcılarıyla biraraya geldi.

Toplantıda görüştüğümüz Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Özlem Kaya, Türk Hava Yolları'nın yeni üniformalarının İtalyan modacı Ettore Bilotta'ya yaptırılmış olmasına tepki göstererek, "Bizim ilk aklımıza gelen şey Türk Hava Yollarını'nın tasarımını bir Türk modacının yapması. Keşke böyle olsaydı. Tasarımları gördüm. Bu sefer THY daha radikal bir değişiklik yapmış. Rengine kadar herşeyiyle. Artık uçak kordidorlarda kırmızı kırmızı insanlar göreceğiz" dedi.

SORUN, TÜRK, TÜRKLE ÇALIŞMIYOR

"THY'nin bir Türk tasarımcıyla çalışması daha farklı bir duruş olurdu" diyen Kaya, "Daha önce Türk tasarımcılarla çalıştı. Ben İtalyan modasını çok sıkı takip eden birisiyim. Ama burada mesele İtalyan, Fransız, Çinli değil. Burada mesele Türk'ün Türk'le çalışmaması. Sonuçta global bir şirket. Ben farklı ülkede yaşayan birisi olsam, "Derdim ki niye kendi ülkesinden bir tasarımcıyla çalışmadı?".

İLKER AVCI YENİ ÜNİFORMALAR İÇİN NE DEDİ?

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı yeni üniformalar ile ilgili yaptığı açıklamada; “Türk Hava Yolları olarak, zarif tasarımlar ile kullanımdaki pratik detayları ustaca birleştiren önemli ve başarılı isimlerle iş birliği yapmak bize büyük heyecan veriyor. Türk tasarım ve kültürünün geleneksel öğelerini muhafaza eden yeni üniformalarımız, markamız gibi kusursuz ve profesyonel bir duruşa sahip. Hep vadettiğimiz gibi, yeni evimiz İstanbul Yeni Havalimanı’nın açılışı ile birlikte bizimle seyahati deneyimleyen tüm misafirlerimize geleneksel yapıtaşlarımızı en modern hali ile sunuyor olacağız.” dedi. 

YENİ ÜNİFORMALAR AİTALİA'NIN KOPYASI ÇIKTI

Ettore Bilotta’nın Aitalia için hazırladığı personel üniformaları ile THY üniformaları neredeyse birebir aynı…

Bugün çıkan bir yazıda bu üniformalar için çok uğraşıldığı, host ve hosteslerin içinde rahat etmeleri için tasarlandığı, kumaşlarının özel olduğu yazıldı. Aslında özel olan pek bir şey yok gibi ortada.

Örneğin Bilotta, yakın bir zamanda Alitalia için de kıyafetler tasarladı. Tasarımlara baktığınızda bizim kıyafetlerle tek farkı renkleri… E haliyle ülkeler farklı olunca renkler de farklı olmalı değil mi? Böylece ‘Kopyala yapıştır’ deme hakkı da ortadan kalkıyor…

Bir eleştiri konusu da tercih edilen antrasit opak çoraplar, nene ayakkabısına benzeyen ayakkabılar ve eski okul çantalarına benzeteyen kol çantaları..

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde