Turizmci endişeli: 44 milyar TL kredi borcu var

Turizmci endişeli: 44 milyar TL kredi borcu var

Turist sayısının yarı yarıya azalmasıyla şimdiden 12 milyar dolar zarar eden turizmci kredi bulmakta zorlanıyor.

Turizmci endişeli: 44 milyar TL kredi borcu var
16px
24px
24.05.2016 04:51
ABONE OLgoogle
Türkiye’nin Rus savaş uçağını düşürmesiyle başlayan krizden en büyük zararı turizm sektörü gördü. Sektörün toplam zararı şimdiden 12 milyar doları geçerken gelen turist sayısı yarı yarıya azaldı. Kredi borcunu ödemekte zorluk turizmci otelleri satılığa çıkardı.

Hükumetin “Turizm Acil Eylem Planı Destek Paketi” de turizmciyi rahatlatmaya yetmedi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan alınan bilgilere göre otellerin 32 milyar TL, restoranların 5 milyar TL, diğer turizm işletmecilerinin ise 6,3 milyar TL kredi borcu var.

Turizmcinin 1 milyar 32 milyon TL’lik takibe düşen borcu da bulunuyor. Bu rakamın 767 milyon lirası otellere ait. Restoranlar ise 153 milyon liralık takibe düşen krediye sahip. Turizm sektörünün toplam nakdi kredi borç tutarı ise 44,4 milyar lira.

Gerekli destek vermedi

Zor durumdaki turizmciye destek vermek için çıkarılan pakette bankaların gerekli desteği vermediği ortaya çıktı. Turizmciler, konuyu Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yazılı olarak bildirdi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kendisine de intikal ettirilen durumla alakalı sorun yaşayan turizmcilerin BDDK’ya başvurması halinde konunun şirket ve banka bazında değerlendirilmesinin mümkün olduğunu bildirdi.

Yapılan değişiklikle, ‘turizm sektöründe kullandırılan krediler için ilgili grup itibarıyla öngörülen oranlarda özel karşılık ayrılması bankaların ihtiyarındadır’ şeklinde bir düzenleme yapıldı. Ancak, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’ne (TÜRSAB) ulaşan şikayetler, bankaların bu konuda olumlu yaklaşım göstermediği ve sektöre gerekli desteği vermediğini ortaya koydu.

BDDK: Banka bazında değerlendiririz

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, turizmcilerin yeniden yapılandırma taleplerinin bankalarca yerine getirilmemesiyle ilgili şikayete yazılı olarak cevap verdi.

Akben, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: “Kredilerin yeniden yapılandırılmasına veya yeni sözleşme koşullarına bağlanmasına ilişkin banka uygulamalarının bankacılık mevzuatına aykırılığı yönündeki şikayetlerin Birliğiniz üyesi şirketlerce Kurumumuza iletilmesi halinde, konunun şirket veya banka bazında değerlendirilmesi mümkün bulunmaktadır.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde