Trump'tan Rusya'ya: Hazırlan Rusya; bu füzeler gelecek, hepsi yeni ve 'akıllı'

Trump'tan Rusya'ya: Hazırlan Rusya; bu füzeler gelecek, hepsi yeni ve 'akıllı'

ABD Başkanı Donald Trump Twitter'da yaptığı paylaşımda Suriye’de atılan tüm füzeleri düşüreceklerini söyledi ve "Hazır ol Rusya, çünkü füzelerimiz güzel ve yeni ve “akıllı” bir şekilde gelecek.

Trump'tan Rusya'ya: Hazırlan Rusya; bu füzeler gelecek, hepsi yeni ve 'akıllı'
16px
24px
11.04.2018 12:22
ABONE OLgoogle

Rusya'nın Lübnan Büyükelçisi'nin yaptığı "Suriye'ye atılacak ABD füzelerini vururuz" açıklamasından sonra ABD Başkanı Donald Trump Twitter'da yaptığı paylaşımda Suriye’de atılan tüm füzeleri düşüreceklerini söyledi ve "Hazır ol Rusya, çünkü füzelerimiz güzel ve yeni ve “akıllı” bir şekilde gelecek. Kendi insanlarını öldüren ve bundan keyif alan hayvanla ortak olmamalısınız" dedi.

Trump, bir sonraki yaptığı paylaşımda ise kafa karışıklığı yarattı. Trump, bundan kısa bir süre sonra attığı ikinci mesajda da Rusya ile ilişkilerinin "Soğuk Savaş da dahil olmak üzere" hiç olmadığı kadar kötü olduğunu vurguladı. Trump paylaşımında şunları söyledi:

"Rusya ile ilişkilerimiz Soğuk Savaş da dahil olmak üzere her zamankinden daha kötü. Bunun için bir sebep yok. Rusya ekonomileriyle bize yardımcı olmalı. Ve bunu da yapmak çok kolay. Birlikte çalışmak için tüm uluslara da ihtiyacımız var. Silahlanma yarışını durduralım mı?"

?ref_src=twsrc%5Etfw">11 Nisan 2018

Rusya’nın Lübnan Elçisi Alexander Zasypkin, Salı günü Hizbullah’ın El Manar kanalında yaptığı konuşmada, “Amerikalılar Suriye'yi vurmaya kalkarsa, attıkları füzeler düşürülecek ve hem de bu füzeler nereden fırlatılıyorsa oraları da vurulacak” demişti.

Elçi Zasypkin, konuşmasında, Rusya Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Silahlı Kuvvetleri tarafından 13 Mart tarihinden yapılan, Suriye’ye karşı herhangi bir ABD saldırısında, Rusya’nın hem atılan füzelerin düşürüleceği ve füzelerin fırlatıldığı bölgelerin vurulacağı açıklamasını desteklemişti.

Zasypkin’in ardından Rusya Dışişleri Bakanı Sözcüsü Maria Zakharova ise NBC News’e yaptığı açıklamada, "Suriye’de büyük sayıda Rus varlığı var ve Rusya Suriye topraklarındaki insanlarını korumak için her şeyi yapacaktır" demişti.
 
Daily Telegraph’taki bir habere göre Rusya’da bazı milletvekilleri Devlet Başkanı Vladimir Putin’e, "ABD Suriye’de saldırı düzenlerse füzelerini vurma" çağrısı yapmıştı.

RUSYA'DAN YANIT GELDİ

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Trump'ın "Füzelerimiz geliyor" tweetiyle ilgili açıklama yaptı.

Sözcü, "Akıllı füzeler teröristlere doğru uçmalı, yasal hükümetlere değil." dedi. Moskova'dan yapılan açıklamada, ABD'nin Suriye'ye yönelik herhangi bir saldırısının, kimyasal saldırı iddialarıyla ilgili kanıtları yok edebileceği vurgulandı.

***

TÜRKİYE'DEN İLK AÇIKLAMA

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, restleşmelere ilişkin yaptığı açıklamada, "Sorunlar askeri yöntemlerle çözülemez" dedi.
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde