Trump'ın damadından "Ama.."lı Rusya itirafı

Trump'ın damadından "Ama.."lı Rusya itirafı

Trump'ın damadı Jared Kushner, Ruslarla görüşme yaptığını ama bu görüşmelerin önemsiz olduğunu belirtti

Trump'ın damadından "Ama.."lı Rusya itirafı
16px
24px
24.07.2017 12:42
ABONE OLgoogle

ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı Jared Kushner, seçim kampanyası döneminde ve sonrasında Ruslarla 4 kez temas kurduğunu ancak görüşmelerin önemsiz olduğunu belirtti.

Kushner’in Pazartesi günü ABD Senatosu İstihbarat Komitesi’ne yapacağı açıklamanın metni yayınlandı.

Kushner metinde, "Görüştüğüm kişilerin Rus hükümeti ile bir bağı yok, görüşmeler kaydadeğer değildi. Özel sektördeki işlerimi finanse etmek için Rus fonlarına bel bağlamadım” ifadelerini kullandı. 

Trump'ın oğlunun e-postaları ABD'yi karıştırdı

TRUMP'A YÖNELİK SORUŞTURMA GENİŞLETİLİYOR

ABD Başkanı Donald Trump'ın Başkanlık Seçimleri için yürüttüğü kampanya sırasında Rusya'dan destek gördüğü yönündeki soruşturma, bağımsız müfettişler tarafından Trump'ın şirketlerinin yanı sıra diğer bağlantılarına da genişletiliyor.

Bloomberg International'a konuşan kaynaklar, FBI yetkililerinin Trump'ın yaptığı yapıları satın alan Rusları araştıracaklarını söyledi.

Özel Müfettiş Robert Mueller başkanlığında genişletilen soruşturma kapsamında, vergi kaçırmak amacıyla yapıldığı gerekçesiyle yıllardır tartışması bitmeyen SoHo Hotel, 2013'te Moskova'da düzenlenen Miss Universe güzellik yarışması ve Trump'ın 2008'de bir Rus oligarka sattığı malikâne de araştırılacak.

Kaynaklar, Trump'ın danışmanı ve damadı Jared Kushner'ın tavsiyesiyle Ticaret Bakanlığı'na getirilen, Bank of Cyprus'ın eski Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Wilbur Ross da soruşturmaya dahil olan isimler arasında olduğunu söylüyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde