Trafik sıkıştığında alternatif rota sunan navigasyon cihazı Türkiye'de

Trafik sıkıştığında alternatif rota sunan navigasyon cihazı Türkiye'de

TomTom, Gerçek Zamanlı Trafik verisi sunan Yeni GO Serisi'ni Türkiye'de 499 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sundu.

Trafik sıkıştığında alternatif rota sunan navigasyon cihazı Türkiye'de
16px
24px
22.07.2014 11:49
ABONE OLgoogle
TomTom, yeni TomTom GO serisini Türkiye'de bugün piyasaya sürdü. Sürücüler, trafikte kaybettikleri zamanı azaltacak ve gittikleri yere daha hızlı ulaşmalarını sağlayacak TomTom Traffic ile ilk defa tanışıyor.

Yeni TomTom GO cihazları, Ömür Boyu TomTom Traffic ve Ömür Boyu Ücretsiz Harita Güncellemesi ile birlikte geliyor. Bu yeni seri, akıllı rota planlama özelliği ve yüksek performansı, zengin kullanıcı arayüzü ve basitleştirilmiş kullanıcı etkileşimi sunuyor. Tamamen etkileşimli ekran sayesinde sürücüler, etkileşimli haritayı uzaklaştırabiliyor, yakınlaştırabiliyor, bir haritadan diğerine geçebiliyor ve 3 boyutlu haritaları kullanabiliyor. Sürücüler, 4 inç, 5 inç veya 6 inç olmak üzere farklı ekran boyutlarını seçebiliyor.

Güney Doğu Avrupa Bölgesi Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Luca Tammaccaro, "Tamamen yeniden tasarlanan TomTom GO sayesinde Türkiye'de sürücülere doğru ve güncel trafik bilgileri sağlayarak gittikleri yere daha hızlı ulaşmalarına yardımcı oluyoruz" şeklinde konuştu. Tammaccaro sözlerine "Türkiye'deki sürücüler, trafik tıkanıklığı sebebiyle yılda ortalama 12 iş günü kaybediyorlar.* İnsanlar genelde günlük rotalarını çok iyi bilmelerine rağmen trafiğin nerelerde tıkandığını bilmiyorlar. Yeni TomTom GO sayesinde artık etraflarındaki tüm trafik tıkanıklıklarıyla ilgili bütün resmi görebilecek ve her zaman mevcut en hızlı rotada araç kullanabilecekler" diyerek devam etti.

Bu cihazlar, 499 TL fiyatıyla mağazalarda ve çevrimiçi olarak satışa sunuldu.

Etkileşimli Harita

Tamamen etkileşimli interaktif ekran sayesinde sürücüler; görüntüyü küçülterek, büyülterek veya bir görüntüden diğerine geçerek ihtiyaç duydukları seyahat bilgilerine kolaylıkla ulaşabilir. Yepyeni etkileşimli harita, sürücülerin haritaları yakınlaştırıp uzaklaştırarak istedikleri yerleri bulmalarını ve haritayı parmak uçlarıyla keşfetmelerini sağlar.

 3B Haritalar 

Bina ve önemli yapılar, çarpıcı 3B özelliğiyle canlanıyor. 3B Haritalar sayesinde sürücüler asla kaybolmuyor.

Yeni TomTom GO'nun Ek Özellikleri:

TomTom Traffic: TomTom kullanan sürücüler, en hızlı rotayı ilk öğrenenler olacak. Yeni TomTom GO, TomTom Traffic ile birlikte kullanıma hazırdır. Ayrıca yeni cihaz, bu yenilikçi özellikleri de barındırmaktadır:

Trafiğe genel bakış: Sürücüler etraflarındaki trafik tıkanıklıklarıyla ilgili bütün resmi görebiliyor. Yakından görüntülemek için yakınlaştırın; kuş bakışı görünüm için uzaklaştırın.

Trafik detayı: Trafik olaylarını detaylı görüntüleyerek hangi yolların tıkalı olduğunu, gecikmenin süresini ve gecikmeye neyin sebep olduğunu öğrenin.
Tıkanıklık uyarıları: Sürücüler trafik tıkanıklığının tam olarak nerede başlayıp nerede bittiğini bilirler. Sürücüler, tıkanıklık yaşanan bölgeye fazla hızla yaklaştıklarında uyarılar alırlar.

Alternatif rota görüntüleyici / En hızlı rota: Sürücülere her zaman mevcut olan en hızlı rota sunulur. 

Doğru varış zamanı: Gerçek zamanlı trafik bilgisi, sürücünün varış zamanının sürekli olarak güncellenmesini ve doğru olmasını sağlar.
 
Ömür Boyu Ücretsiz Harita Güncellemesi: Trafikte haritanız her zaman güncel olsun. Haritalar, cihazın ömrü boyunca yılda en az 4 defa tam olarak güncellenir.

Konuş ve Sür: Sürücüler, cihazlarını ses komutlarıyla kontrol edebilirler. Kullanışlı pek çok sesli komut sayesinde rahat sürüş keyfinin tadını çıkarabilirler.
Rota Göstergesi: Bir bakışta gerekli trafik ve seyahat bilgileri. Rota Göstergesi, önünüzdeki yolla ilgili kesin trafik bilgisi gösterir.

Hızlı Arama: Sürücüler, sezgisel arama sonuçları sayesinde gitmek istedikleri yeri daha hızlı bulabilirler. Hızlı Arama, sürücü yazı yazmaya başladığı an gidilecek yeri bulmaya başlar.

Benim Yerlerim: Sürücüler haritada favori lokasyonlarını görebilir ve bu sayede tekrar tekrar arama yapmak zorunda kalmazlar. 

Alternatif rota planlama: Sürücülere üç farklı rota seçeneği sunulur.

Harita hata bildirimi: Harita değişikliklerini Map Share'den alabilir, paylaşabilir ve cihazlarına indirebilirler.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde